Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea în această săptămână? Ce transmit meteorologii
Info

Cum va fi vremea în această săptămână? Ce transmit meteorologii

vreme prgnoza meteo ninsoare sărbători (sursă foto: dreamstime)
sursă foto: arhiva companiei

Echipa de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că vremea din această săptămână se va menține destul de rece. Iar pentru săptămâna viitoare, meteorologii au transmis că temperaturile vor înregistra creșteri semnificative în mai multe regiuni ale țării.

În această săptămână, valorile termice vor fi apropiate de cele normale înregistrate în această perioadă. Pe durata zilei, temperaturile vor ajunge la 0 și 2 grade Celsius. Iar pe timp de noapte se vor înregistra temperaturi cuprinse între -8 și -4 grade Celsius.

La jumătatea săptămânii se vor înregistra temperaturi cuprinse între 3 și 6 grade pe timpul zilei, iar seara temperaturile vor ajunge la -4 și -2 grade. Se vor semnala precipitații în perioada 8-9 ianuarie, respectiv 16-21 ianuarie în mai multe zone din România.

Vremea în regiunea Crişana

Pâna la finalul acestei săptămâni, temperaturile maxime înregistrate vor ajunge la 0 și 2 grade Celsius. Aceste valori sunt sub media normei din această perioadă. Temperaturile minime vor ajunge la -8 și -4 grade Celsius.

În această săptămână, temperatura aerului va avea parte de o creștere semnificativă. Astfel, valorile medii ale maximelor se vor situa între 2 și 4 grade şi cele ale minimelor la -5 și -2 grade.

Cum va fi vremea în Transilvania

În această săptămână, valorile termice din regiune vor avea parte de variaţii. Pe timpul zilei, valorile maxime înregistrate vor ajunge la -3 și 0 grade, iar pe timpul nopții valorile minime vor ajunge la -13 și -5 grade Celsius. Valorile minime se vor înregistra în special în zilele de 9 și 12 ianuarie. Aceste zile vor fi caracterizate de o vreme rece, chiar geroasă.

Temperatura aerului va ajunge la valori de 1-2 grade pe durata zilei, iar noaptea va ajunge la -6 și -3 grade Celsius.

Maramureş

Valorile termice vor ajunge la -2 grade pe 13 ianuarie în această zonă. Din 15 ianuarie până la sfârşitul săptămânii, temperatura înregistrată va ajunge la 2 grade. În zilele de 9 și 12 ianuarie se vor înregistra minime care vor fi cuprinse între -10 și -5 grade, în special pe timpul nopții. Minimele vor urma să crească în următoarele zile la -4 grade Celsius.

Moldova

În primele zile din această săptămănă vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a regiunii. Astfel, temperaturile maxime înregistrate vor ajunge la -8 și -6 grade. Iar minimele vor fi curpinse între -14 și -10 grade Celsius.

În perioada 10 – 14 ianuarie, maximele vor ajunge la -4 şi 2 grade, iar minimele la -12 şi -2 grade.

Dobrogea

În această regiune vremea se va răci semnificativ în primele zile ale acestei săptămăni. Temperaturile maxime înregistrate vor ajunge de la 2 la -4 grade, iar minime de la 6 la -8 grade.

În perioada 10 şi 13 ianuarie, maximele vor fi cuprinse între -2 şi 4 grade, iar minimele între -10 şi -4 grade Celsius. Pentru a doua săptămână, se vor înregistra valori care vor ajunge la 4 grade Celsius pe durata zilei, iar noaptea se vor înregistra -2 grade. Se vor semnala precipitații în ambele săptămâni.

Muntenia

În prima săptămână maximele vor varia între -2 şi 4 grade, iar minimele între -10 şi 2 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în zilele de 9 şi 13 ianuarie, iar cele mai ridicate pe 8 şi 11 ianuarie. A doua săptâmână va aduce temperaturi maxime care vor fi cuprinse între 4 şi 6 grade. Cele minime se vor situa la -6 și -2 grade. Precipitaţiile din regiune se vor semnala pe data de 13 ianuarie şi din nou după data de 17 ianuarie.

Oltenia

În această regiune se vor înregistra în prima săptămână valori cuprinse între -2 şi 4 grade. Noaptea se vor înregistra temperaturi între -8 şi 2 grade. Meteorologii au transmis că cele mai reci zile se vor înregistra pe 9, 10 şi 13 ianuarie. Iar cele mai calde în 8, 11 şi 12 ianuarie.

Pentru a doua săptămână, temperaturile maxime se vor situa între 3 și 5 grade. Minimele vor fi cuprinse între -4 și -2 grade.

Cum va fi vremea la munte

În prima jumătate a acestei săptămâni, vremea va fi în general una geroasă. Temperaturile maxime se vor situa între -8 şi -2 grade, iar cele minime între -16 şi -8 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în zilele de 10 şi 13 ianuarie.

După data de 14 ianuarie, pe timpul zilei valoarea termică va ajunge la -2 grade, iar noaptea la -8 grade Celsius, potrivit Mediafax.ro