Infofinanciar > Info > Vremea în weekend. Temperaturi de până la 13 grade în multe regiuni din țară
Info

Vremea în weekend. Temperaturi de până la 13 grade în multe regiuni din țară

Vremea se schimbă de la o zi la alta!
sursa foto arhiva companiei

Deși temperaturile au înregistrat o scădere în ultimele zile, vremea păstrează caracterul cald în regiunea sud-estică a țării. Prognoza meteo pentru weekend indică posibile ploi ușoare în Dobrogea, sudul Moldovei și estul Munteniei, precum și posibile precipitații mixte sub formă de lapoviță în zona montană. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în data de 17 februarie 2024, vremea va fi puțin mai rece și se anunță precipitații locale și trecătoare. Conform prognozei meteorologice ANM, temperaturile vor înregistra o ușoară creștere, cu posibilitate de precipitații în zona de est a țării, mai ales în zona Dobrogei.

Vântul va avea intensitate în special pe litoral și la munte. Temperaturile maxime vor oscila între 5 și 15 grade Celsius, în timp ce cele minime vor varia între -4 și 5 grade Celsius.

În București, se prevede cer parțial înnorat, cu un indice UV de 2 din 11. Vântul va avea direcție variabilă dinspre S. Temperatura maximă estimată este de 12 grade Celsius, iar cea minimă de 1 grad Celsius. Nu sunt prognozate precipitații pe parcursul zilei și al nopții.

Cum va fi vremea în țară

În Constanța, vremea rămâne răcoroasă, cu cer mai mult înnorat, indicele UV fiind de 1 din 11. Vântul va sufla variabil. Temperatura maximă se va situa la 7 grade Celsius, iar cea minimă la 3 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt reduse.

În Brașov, cerul va fi înnorat, indicele UV fiind de 2 din 11. Vântul va sufla variabil dinspre ENE. Temperatura maximă estimată este de 10 grade Celsius, iar cea minimă de 0 grade Celsius. Nu sunt anticipate precipitații.

În Focșani, cerul va fi parțial înnorat, cu indice UV de 2 din 11. Vântul va avea o viteză de 15 km/h dinspre SE. Temperatura maximă a zilei va atinge 10 grade Celsius, iar cea minimă va coborî la 0 grade Celsius. Nu sunt prevăzute precipitații.

Temperaturi de până la 13 grade Celsius

În Oradea, cerul va fi parțial senin, cu un indice UV de 2 din 11. Temperatura maximă prognozată este de 13 grade Celsius. Vântul va sufla cu 15 km/h, iar temperatura minimă va fi de 3 grade Celsius.

În Iași, cerul va fi parțial înnorat, cu vânt variabil. Indicele UV va fi de 1 din 11, iar temperaturile vor oscila între 8 grade Celsius (maximă) și 2 grade Celsius (minimă). Șansele de ploaie sunt reduse.

În Craiova, indicele UV va fi de 2 din 11. Vântul va sufla variabil dinspre S, iar temperaturile vor atinge 13 grade Celsius (maximă) și 1 grad Celsius (minimă). Nu sunt prognozate precipitații, iar cerul va fi predominant senin.

În Cluj-Napoca, vremea va fi plăcută, cu cer mai mult senin și vânt variabil. Indicele UV va fi de 2 din 11, iar temperaturile se vor situa între 11 grade Celsius (maximă) și 1 grad Celsius (minimă). Șansele de precipitații sunt reduse, conform kanald.ro.