Infofinanciar > Info > Vreme mai caldă în România! Temperaturile cresc începând de astăzi
Info

Vreme mai caldă în România! Temperaturile cresc începând de astăzi

Se revocă taxa energiei solare! Decizia oficială a Guvernului
Sursa foto: arhiva companiei

În ziua de miercuri, 27 martie, în zonele din sudul României vor fi prezente ploi. În restul teritoriilor temperaturile vor fi mai ridicate decât cele din ziua de marți, 26 martie. Vremea va fi frumoasă în tot restul țării.

În cele mai mult zone ale țării vântul se va intensifica. Cele mai mari temperaturi pornesc de la 10-11 grade, în estul Transilvaniei. Cele mai mari vor fi în Banat, unde se va ajunge la 20-21 de grade Celsius.

Vremea în România

Înnorări temporare vor fi prezente în Dobrogea și Bărăgan. Tot în aceste zone își vor face apariția și câteva ploi slabe, care nu vor dura mult. În plus, vântul va sufla cu intensități mai mari. Valorile din termometre, față de cele din ziua de marți, 26 martie, ajung la 13-14 grade Celsius.

Soarele va fi mai prezent în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Cu toate acestea, și în aceste zone se va nota o intensificare a vântului. La orele amiezii, temperaturile vor atinge pragul de 13014 grade Celsius. Acestea sunt niște valori normale pentru această perioadă a anului.

Temperaturile de dimineață

În dimineața zilei de 27 martie, în jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina, temperaturile sunt unele mai scăzute. Cu toate acestea, după prânz, vremea se va încălzi. Valorile termice se vor majora până la 16 grade Celsius. Pe cer, norii își vor face apariția destul de rar. Totuși, vântul va sufla mai puternic, cu o viteză care va ajunge la 65 de kilometri pe oră.

În partea de nord a Transilvaniei, dar și în Maramureș, ziua de 27 martie va fi una frumoasă. Valorile din termometre vor fi mai ridicate decât în mod normal. În ziua de marți, 26 martie, în această zonă s-a înregistrat o medie de 14 grade Celsius. Astăzi, 27 martie, valorile maxime care se vor consemna vor fi de 18-19 grade Celsius. Totuși, la noapte, cerul se va înnora și vor veni ploile.

Cel mai cald va fi în vestul țării. Valorile termice care se vor înregistra în Banat vor fi de 20-21 de grade Celsius. De asemenea, tot în această parte a României, vântul se va intensifica și va sufla cu o viteză de 65 de kilometri pe oră. După ce se va întuneca, și în acest teritoriu va ploua.

Frig în Transilvania

În prima parte a zilei, în Transilvania, temperaturile vor fi unele scăzute. Acest lucru se va întâmpla mai ales în depresiuni. Mai apoi, valorile termice se vor majora deoarece soarele își va face simțită prezența. În partea de vest valorile termice vor urca până la 17, poate și 18 grade Celsius. Vântul va sufla cu putere, iar în zonele de munte acesta va fi mai puternic de 90 km/h.

Și în Oltenia vremea va fi una bună. Va fi soare, este posibil să fie prezenți câțiva nori de ploaie, dar și un vânt puțin mai puternic. În cazul temperaturilor, față de ziua de marți, 26 martie, nu se vor nota diferențe. Valorile din termometre se vor situa tot la 15-16 grade.

În partea de sud există șanse să plouă puțin. Totuși, perioadele însorite nu vor lipsi. În Lunca Dunării se face mai cald. Cele mai mari temperaturi care se vor înregistra aici vor fi de 19 grade Celsius, informează stirileprotv.ro