Infofinanciar > Info > Vrei să intri în pielea Elenei Udrea pe când aceasta era ministru? Îi poți cumpăra mașinile și terenurile direct de la ANAF
Info

Vrei să intri în pielea Elenei Udrea pe când aceasta era ministru? Îi poți cumpăra mașinile și terenurile direct de la ANAF

Elena Udrea
Sursa foto infoactual.ro

ANAF a scos la vânzare mai multe bunuri aflate în proprietatea Elenei Udrea, fost deputat și ministru, care a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu. Două mașini și mai multe terenuri vor fi vândute de ANAF pentru a acoperi o parte din datoriile către stat ale Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost anchetată și condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, un caz controversat care a dus la finalul carierei sale politice. În aprilie, aceasta a încercat să părăsească țara, dar a fost prinsă în Bulgaria, unde a stat în arest preventiv pentru câteva luni, fiind trimisă înapoi în România abia în iunie. După condamnarea din 2018, aceasta a fugit în Costa Rica, unde a fost închisă o perioadă.

Ce bunuri scoate ANAF la licitație

ANAF a scos la vânzare două mașini și șase terenuri din București, aflate în posesia Elenei Udrea. Cele două mașini, un Mercedes Benz S500 din 2005 și un Fiat 500 din 2012, au fost scoase la vânzare la prețul de 7,685 de euro pentru Mercedes, respectiv 7,158 pentru Fiat, sume considerabile, având în vedere că mașinile sunt destul de vechi, conform News.ro.

Cele șase terenuri, aflate în apropierea lacului Străulești din București, valorează 793,447 euro, conform prețului cerut de ANAF pentru vânzarea acestora. Bunurile Elenei Udrea vor fi scoase la licitație, conform procedurii ANAF, iar banii obținuți dacă acestea vor fi vândute, sunt folosiți pentru a acoperi taxele și impozitele restante și recuperarea unor prejudicii, o procedură folosită de Fisc în cazul dosarelor penale, relatează Profit.ro. Dacă acestea nu sunt vândute la prima licitație, prețul va fi redus cu 25% la a doua licitație, fiind posibiliă încă o reducere de 25% la a treia licitație, după care prețul nu se mai poate modifica.

Conform analizei Profit, 5 dintre terenuri sunt de tip intravilan construcții și au fiecare în jur de 881-884 metri pătrați, iar unul este o cotă ½ teren intravilan cu drum de acces, cu o suprafață de 596 metri pătrați.

Udrea a încercat contestarea pedepsei, fără succes

Elena Udrea a cerut suspenadarea executării pedepsei de 6 ani, dar cererea sa a fost refuzată de Înalta Curte de Casație și Justiție. De asemenea, aceasta a depus cereri și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, dar Înalta Curte din România a decis retragerea cererilor sale de sesizare, la scurt timp după revenirea sa în țară. Elena Udrea a susținut, în fața judecătorilor, că banii obținuți în dosarul Gala Bute nu au ajuns la ea, ci la partid, invocând cazul lui Vasile Blaga, care a fost achitat de pedeapsa pentru luare de mită folosind acest argument.

Contestația executării a fost respinsă, urmând ca Înalta Curte să se pronunțe pe 24 octombrie cu privire la recursul în casație, relatează Ziare.com.