Info

Vouchere de vacanță de 3.000 de lei pentru români! Care sunt angajații ce le vor primi

romanialibera.ro
FOTO:romanialibera.ro

Personalul Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de vouchere de vacanță mai mari în acest an. Tichetele de vor avea o valoare de 3000 de lei, în condițiile în care valoarea acestora a fost  de 2550 lei în cursul anului trecut adică echivalentul a unui salariu minim brut pe economie, potrivit informațiilor furnizate romaniatv.net.

Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia vor demara la jumătatea acestei luni primele discuții din cadrul Comisiei de Negociere pentru reglementarea condițiilor de acordare a tichetelor de vacanță pentru acest an.

 Tichetele de vacanță vor fi majorate până la 3000 de lei

Anul trecut, valoarea voucherelor de vacanță a fost de puțin peste 2500 de lei. Peste 11.000 de salariați au primit pe suport electronic contravaloarea tichetelor. Anul acesta, suma alocată pentru tichetele de vacanță crește până la 3000 de lei, echivalentul unui salariu de bază.

Administrația și sindicatele din CE Oltenia vor supune analizei creșterea valorii tichetelor în conformitate cu valoarea salariului minim brut pe economie. Totodată, se va elabora un nou regulament care vizează procedura de acordare a voucherelor de vacanță. În cursul anului trecut, angajații au depus cereri în funcție și de perioada concediilor de odihnă fiind stabilit totodată un plafon lunar pentru acordarea tichetelor respective.

Regulamentul va fi supus consultării în cadrul Consiliului de Administrație în urma discuțiilor cu liderii de sindicat din compania energetică. Și în acest an bugetarii au obținut tichete de vacanță în valoare de 2550 de lei dar suma va crește pâna la 3000 de lei brut, în conformitatea cu noul salariu minim pe economie. De precizat este faptul că la suma respectivă se va aplica un impozit de 10%.

Parlamentul României a modificat modul de acordare a voucherelor de vacanță

Tichetele de vacanță vor fi disponibile doar în format electronic pe suport magnetic, cât despre perioada de valabilitate a acestora, pentru cele emise anul trecut, vor fi valabile pentru 12 luni. Cei mai mulți beneficiari a tichetelor de vacanță sunt salariații de la stat care au început să obțină sumele respective pe card, dar și angajații din mediul privat, potrivit romaniatv.net.

Trebuie precizat că voucherele pot fi utilizate doar pe teritoriul României, astfel posesorul poate alege hotelul, vila sau pensiunea după care trebui să verifice dacă unitatea respectivă se află pe lista partenerilor care acceptă o astfel de plată.

Un alt aspect care trebuie reținut constă în faptul că aceste tichete nu sunt transmisibile și nicio rambursabile. Parlamentul României a adoptat recent un proiect legislativ prin care se modifică actul normativ care face referire la acordarea tichetelor, introducandu-se și posibilitatea de achitare a taberelor pentru copii cu voucherele de vacanță.