Infofinanciar > Info > Vouchere de 250 de lei și pachete cu alimente. Cine le va primi în 2024
Info

Vouchere de 250 de lei și pachete cu alimente. Cine le va primi în 2024

Vouchere pentru alimente în valoare de 250 de lei
Sursa foto Arhiva companiei

Se pare că anul 2024 se anunță a fi unul destul de bun în ceea ce privește ajutorul de la stat. Și anul viitor o parte dintre români vor primi vouchere de 250 de lei, dar și pachete cu alimente.

Aceste beneficii sunt acordate persoanelor vulnerabile din România.

Vouchere de 250 de lei și pachete cu alimente în 2024

Voucherele de 250 de lei ce sunt destinate achiziționării meselor calde și alimentelor vor fi oferite și anul viitor. Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, a transmis acest lucru. Voucherele vor fi acordate ca și în acest an o dată la două luni. Suma de 250 de lei va intra pe cardurile speciale destinate alimentelor. De asemenea, și pachetele de alimente vor fi acordate persoanelor vulnerabile în 2024.

„Anul viitor, din programele, să spun așa, de tip social sau cu impact social pe care le avem, cu siguranță va continua programul privind voucherele de alimente, cele de 250 de lei, cu aceeași periodicitate, la două luni acordate.

Va continua și programul privind pachetele alimentare pentru persoanele vulnerabile, un program care, la fel, se încheia în anul 2023, cu noua finanțare din programul Persoane defavorizate 2021-2027”, a transmis ministrul Fondurilor Europene.

Suma totală a voucherelor pentru alimente ce a fost oferită din partea statului românilor defavorizați pentru anul în curs a fost de 1.500 de lei. Aceasta a fost mai mare decât cea oferită anul anterior. Atunci s-au acordat doar 4 tranșe a câte 250 de lei. Deci, a fost un total de 1.000 de lei în 2022.

Sunt bani pentru pensiile românilor

Ministrul a vorbit și despre Legea pensiilor. Acesta a fost subiectul de interes în ultimele zile. Mai ales că au fost zile în care s-a spus faptul că nu există bani pentru aceste majorări de pensii. Oficialul a susținut că există bani pentru creșterea veniturilor pensilor de la 1 ianuarie 2024 și din septembrie 2024, conform mediaflux.ro.

”A fost foarte multă dezbatere și anul trecut a fost dezbatere când s-au majorat pensiile, dacă sunt sau nu bani. Totuși, este vorba de drepturile cetățenilor. Pensionarii au cotizat 35 de ani. Nimeni nu i-a întrebat dacă au bani să cotizeze; au cotizat. Și aș vrea să fac un apel la toți colegii politicieni să tratăm pensionarii cu respectul cuvenit unui cetățean al României, și nu ca, nu știu, nu în mod abstract. Nu e, nu e…

Ați văzut, am fost ministru de finanțe și n-am ieșit la acele momente când am avut, și anul trecut, o anumită, să zic așa, emoție în coaliție pe o serie de dezbateri, am găsit resursele financiare pentru a le da oamenilor ce merită de fapt. Banii sunt, dacă vă uitați și faceți modelările, banii vor fi în legea bugetului de stat, dar pe modelările de prognoză există bani”, a transmis Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene.