Infofinanciar > Info > Vlad Țepeș și Carol I, „furați” de bulgari! Cele mai mari minciuni ale istoricilor din Bulgaria despre România în noul număr Evenimentul Istoric
Info

Vlad Țepeș și Carol I, „furați” de bulgari! Cele mai mari minciuni ale istoricilor din Bulgaria despre România în noul număr Evenimentul Istoric

POST Facebook Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

Cel mai recent număr al revistei Evenimentul Istoric aduce în prim plan unele dintre cele mai interesante subiecte din istoria recentă. În numărul 68 puteți citi un material amplu despre minciunile rostogolite și astăzi în mass media din Bulgaria cu privire la istoria țării noastre, despre singura înfrângere din al Doilea Război Mondial a faimosului general american Patton sau cum a fost urmărit magnatul Zambaccian de agenții lui Antonescu.

Evenimentul Istoric nr 68 este disponibil la rețelele fizice de difuzare a presei și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro

Află cum au fost „furați” Vlad Țepeș și Carol I de bulgari și atribuiți istoriei lor din Evenimentul Istoric nr.68

Nu de puține ori bulgarii vorbesc despre țara noastră ca despre un „stat fictiv” care a luat locul pământurilor bulgare Valahia Albă și Valahia Neagră sau mai mult că noi, românii, am fi bulgari, că limba româna nu a existat, și că în secolul XI-lea împărații bizantini au adus pe teritoriul de astăzi al României („Bugaria nord-dunăreană”) italieni din sudul peninsulei italice și vlahi din Tesalia și Epir. 

Poveștile merg și mai departe de atât și susțin că Dracula vorbea doar bulgărește sau că însuși Carol I a fost propus la Tronul Bulgariei. 

Curios este faptul că aceste povești sunt rostogolite și astăzi pe rețelele de socializare, bloguri și site-uri de presă în țara vecină. Află care sunt premisele acestor dezinformări și de ce apar atât de des în spațiul media din Bulgaria din noul număr Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro 

De ce a fost Fort Driant singura înfrângere a generalului american George Patton în al Doilea Război Mondial?

Bătălia de la Fort Driant a fost o înfruntare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, purtată între Armata a Treia a SUA și Armata I a Germaniei, între 27 septembrie și 13 octombrie 1944. Această bătălie este interesantă prin faptul că este singura înfrângere a generalului American Patton și în urma căreia forțele americane au suferit 798 de pierderi. Află cum s-au desfășurat luptele și de ce au pierdut americanii din paginile revistei pe care o puteți comanda pe www.edituradecarte.ro sau o puteți achiziționa de la punctele de difuzare a presei.

Agenții lui Antonescu l-au urmărit pe magnatul Zambaccian

În numărul 68 al revistei Evenimentul Istoric ai ocazia să studiezi un cateva documente preluate de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității de la ”Siguranța” din vremea lui Ion Antonescu care arată cum Krikor Zambaccian a fost verificat de detectivii temutului Eugen Cristescu, șeful Serviciul Special de Informații din acea vreme. 

Află care sunt motivele pentru care marele om de cultură a ajuns în vizorul autorităților din noul număr Evenimentul Istoric.

Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.