Infofinanciar > Lumea la zi > Se relaxează regulile privind vizele într-o iubită destinație turistică. Vacanțele vor fi de acum mai simple
Lumea la zi

Se relaxează regulile privind vizele într-o iubită destinație turistică. Vacanțele vor fi de acum mai simple

Thailanda realitatea.md
sursa foto: arhivă

Măsurile recente privind relaxarea politicilor pentru vize în Thailanda au fost anunțate recent. Acestea urmează să intre în vigoare de la 1 iunie 2024 conform publicației Bangkok Post. Aceste modificări, aprobate de Cabinetul thailandez, au ca scop atragerea unui număr sporit de turiști în țară. Urmăresc facilitarea obținerii vizelor și prelungirea perioadei de ședere pentru anumite categorii de vizitatori.

Până în prezent, românii care doreau să viziteze Thailanda aveau posibilitatea de a obține vize online sau direct la aeroport. Erau valabile doar 15 zile. Noile măsuri aprobate de Cabinetul thailandez includ extinderea numărului de țări eligibile pentru intrarea fără viză, de la 57 la 93. Printre ele se numără și România, alături de alte 35 de țări precum Albania, India, Mexic și Uzbekistan. De asemenea, perioada de ședere pentru vizitatorii din aceste țări a fost prelungită la 60 de zile.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke, a subliniat importanța acestor măsuri. A menționat că Ministerul de Externe le-a propus pentru a crește numărul vizitatorilor. Au în având în vedere importanța turismului pentru economia națională. Viza la sosire, care anterior era disponibilă pentru cetățenii din 19 țări, a fost extinsă acum pentru 31 de țări. Facilitează, astfel accesul unui număr mai mare de turiști în Thailanda.

Vize de 5 ani pentru cine vrea să lucreze

Un alt aspect important al noilor măsuri este introducerea vizelor de cinci ani. Se vor acorda vizitatorilor care doresc să lucreze și să exploreze destinații turistice. Aceste vize permit șederi de până la 180 de zile, extensibile cu încă 180 de zile. Sunt menite să sprijine nomazii digitali și lucrătorii la distanță. Această inițiativă reflectă recunoașterea Thailandei a schimbărilor globale în dinamica muncii și a turismului. Arată o adaptare pentru a atrage aceste categorii de vizitatori.

În plus, Cabinetul thailandez a luat măsuri pentru a atrage mai mulți studenți străini. Le permite să rămână în Thailanda timp de un an după absolvire pentru a-și căuta un loc de muncă. Această decizie este menită să răspundă necesităților pieței muncii locale. Oferă oportunități de angajare în domeniile unde există cerere de personal.

De asemenea, vizitatorii cu vârsta de peste 50 de ani care solicită vize de lungă ședere vor trebui să dețină o asigurare de sănătate valabilă. Aceasta măsură are ca scop asigurarea că toți vizitatorii de lungă durată beneficiază de protecție adecvată în caz de necesități medicale.

Numărul locațiilor crește

Extinderea serviciilor de solicitare a vizelor electronice este o altă măsură importantă aprobată de Cabinet. De la luna septembrie a acestui an, numărul locațiilor în care aceste servicii vor fi disponibile va crește de la 47 la 94, incluzând consulatele și ambasadele thailandeze. Aceasta extindere va facilita procesul de obținere a vizelor pentru turiștii din întreaga lume, contribuind astfel la creșterea fluxului turistic către Thailanda.

Toate aceste măsuri sunt programate să intre în vigoare începând cu data de 1 iunie 2024 și sunt menite să sprijine eforturile Thailandei de a deveni o destinație turistică și de afaceri de top, adaptându-se la nevoile și preferințele vizitatorilor internaționali, potrivit Playtech.