Infofinanciar > Info > Viteză record pentru CFR. Trenul-laborator testat pe o linie de cale ferată prinde 160km/h
Info

Viteză record pentru CFR. Trenul-laborator testat pe o linie de cale ferată prinde 160km/h

Tren Alstom sursă foto: ȘtirileProTV
Sursa foto: Arhiva companiei

Trenul-laborator produs de Alstom a fost testat de către CFR pe calea ferată Arad-Ghioroc. Această linie de cale ferată a fost de curând modernizată cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile.

Trenul a circulat cu viteza maximă de 160 km/h. În garnitura de test au fost și cei de la Asociația Pro Infrastructură. Această asociație se ocupă de proiectele mari de infrastructură din țară.

Cei de la Asociația Pro Infrastructură au prezentat etapele parcurse de trenul-laborator în cadrul unui serial despre ETCS (European Train Control System).

„Cum crește ETCS siguranța feroviară și… rutieră? În ultimul episod al serialului nostru despre ETCS vă prezentăm modul cum acesta supervizează și ajută mecanicul la intrarea trenului-laborator Alstom în stația Arad, la vizita de marți, 21 mai.

ETCS asigură și frânarea graduală la limitări de viteză. Pe filmare apare mai întâi o limitare de viteză la 80 km/h, aferentă intrării în stația Arad, apoi la minutul 1:20 trenul se apropie de o limitare la 40 km/h” transmit cei din asociație, potrivit adevărul.ro