Infofinanciar > Info > Vine vremea rece? Elena Mateescu, ANM, vine cu prognoza
Info

Vine vremea rece? Elena Mateescu, ANM, vine cu prognoza

vremea rea (sursă foto: impact.ro)
sursă foto: impact.ro

Luna octombrie este foarte aproape. Duminică începe cea de-a doua lună de toamnă, iar vremea se va schimba. Aceste informații vin din partea Elenei Mateescu, șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Astfel, potrivit informațiilor oficiale, vremea ar urma să se răcească. „Vorbim de sfârșitul primei luni din această toamnă, caracterizat printr-o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara, pentru că și ziua de mâine va aduce temperaturi la scala întregii țări, la nivelul maximelor situate între 24 până la 29 de grade Celsius”, spune Elena Mateescu, în direct la Antena3 CNN.

„Debutul celei de-a doua luni din această toamnă, de asemenea, înseamnă un ecart termic cuprins între 18 până la 29 de grade, deci o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit. Săptămâna viitoare va debuta, însă, cu valori ușor în scădere, pentru că, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile se vor situa la nivelul celor normale pentru începutul lunii octombrie și vorbim de temperaturi între 19 până la 22 de grade”, adaugă șefa ANM.