Info

VIDEO! Mircea Badea e de modă veche. Explicația pentru care preferă plățile cash

În cadrul emisiunii pe care o moderează „În gura presei”, Mircea Badea a declarat faptul că el preferă în continuare plățile cash. Această declarație a fost făcută în contextul în care șeful ANAF, Lucian Heiuș a anunțat că preferă plata cu cardul.

„Ați observat? Șeful ANAF este foarte prolific. Generează content non-stop, mereu așa ceva de comunicat. „Șeful ANAF recomandă plata cu cardul pentru ca sumele să fie sigur fiscalizate”. Aaa, în sensul ăsta – ai plătit cu cardul, i-a intrat în cont comerciantului, deci comerciantul trebuie să plătească.”

În urma acestor declarații Mircea Badea a spus că el preferă în continuare plățile cash. A susținut în continuare că e metoda de plată cu cardul este luată în vederea monitorizării la orice.

„Subțire argumentul, dacă e acesta. Eu în continuare rămân fan cash, din toate motivele corecte. Doamne, câtă propagandă ineptă a fost: „Mijlocul modern de plată!”. Da, ca să poți fi monitorizat la orice. Absolut! Cred că e modern, în continuare sunt fan cash.”

El a făcut câteva declarații și în ceea ce privește prețul combustibilului.  El susține că nu este nicio măsură care poate fi adoptată pentru plafonarea prețului la combustibil. Totodată, este de părere că dintre toți cel mai rațional este Florin Cîțu.

„Ceea ce este pentru mine şocant e că dintre toţi oamenii politici care spun ei lucruri şi se îngurguţează cu benzina (Doamne, ce spectacol!), de departe, şi asta e înspăimântător, raţional cât de cât mi se pare domnul Cîţu. Asta e cu adevărat înspăimântător. Domnul Cîţu nu bate câmpii în câteva lucruri pe care le spune cu privire la preţul combustibilului. Restul sunt într-un delir din ăsta bolşevic, diliu complet şi cumva mie îmi convine asta. Cred că politicienii cu delir bolşevic şi îngurguţare populistă scârboasă cumva se joacă cu nişte forţe pe care nu le înţeleg şi (…) cred că vor face o prostie cu efecte crâncene. (…) Nu există niciun fel de soluţie, nici măcar un fel de soluţie cu privire la preţul combustibilului, este o teză moartă, nu ca dezbatere, dar niciun fel de soluţie nu e. În primul rând, inflaţia nu va fi rezolvată pe planeta Pământ, iar pretenţia maneliştilor din România că rezolvă ei problema preţului combustibilului e de un ridicol entuziasmant”, a transmis acesta.

Cine este Mircea Badea?

Mircea Badea este un om de televiziune român. În momentul actual, el moderează emisiunea „În gura presei”, care este difuzată la postul de televiziune Antena 3. El este un critic constant al puterii politice din România. Este activ în presă din anii ’90.