Infofinanciar > Lumea la zi > Vești bune pentru bulgari! Țara lor este de două ori mai bogată decât în urmă cu 20 de ani
Lumea la zi

Vești bune pentru bulgari! Țara lor este de două ori mai bogată decât în urmă cu 20 de ani

Parlamentul bulgar a aprobat un acord cu Statele Unite
sursa foto arhiva companiei

Bulgaria și-a dublat prosperitatea într-un interval de puțin peste 20 de ani, iar integrarea în UE a jucat un rol semnificativ în îmbunătățirea calității vieții.

Această concluzie provine dintr-o analiză extinsă a progresului economic al țării în cadrul pieței unice, realizată de Institutul pentru Economia de Piață (IEP), conform publicației bulgare Mediapool, citată de Rador Radio România, preluat de Profit.ro.

Un indicator crucial – PIB-ul pe cap de locuitor în standardele puterii de cumpărare din Bulgaria – a crescut de la 29% din nivelul mediu european (UE-27) în 2000, la 45% în 2010 și 64% în 2023. Înainte de aderarea la UE în 2006, PIB-ul pe cap de locuitor, ajustat pentru puterea de cumpărare, în Bulgaria, era sub pragul de 40%. Acest lucru indică faptul că în aproximativ două decenii, nivelul de trai din Bulgaria s-a apropiat de cel al europeanului mediu, țara reușind să reducă decalajele.