Infofinanciar > Info > Veste bună pentru românii vulnerabili. Vouchere pentru alimente și carburanți din partea noului Guvern
Info

Veste bună pentru românii vulnerabili. Vouchere pentru alimente și carburanți din partea noului Guvern

Vouchere de 250 de lei Sursa foto Playtech.ro
Sursa foto Playtech.ro

Statul este în permanență preocupat de sprijinirea românilor vulnerabili sau care se află în categorii defavorizate, pentru a se asigura că binele cetățenilor este întotdeauna susținut. Astfel, oficialii vin constant cu multe propuneri și măsuri ce vin în ajutor celor care u nevoie. În acest context actual, în care inflația este extrem de mare și prețurile la majoritatea bunurilor sau serviciilor sunt extrem de mari, oamenii au nevoie de un suport financiar pentru a putea face față noilor costuri de trai.

Astfel, având în vedere că există noi oameni la conducerea Guvernului, care vin cu noi inițiative se are în vedere faptul că cetățenii au nevoie de sprijin. Noul Executiv vine cu vești bune pentru anumite categorii de români. Vor apărea noi vouchere necesare pentru cumpărarea anumitor necesități ale vieții.

Noi vouchere pentru români

Românii vor avea parte de noi vouchere și ajutoare sociale, având în vedere actualul context al creșterii prețurilor. Astfel, venirea noului Guvern aduce cu sine și noi măsuri pentru sprijinul la nivel social. Executiv condus de Marcel Ciolacu are în vedere oferirea unui nou plan de sprijin pentru românii vulnerabili. Noile ajutoare sociale vin într-un context extrem de favorabil, având în vedere scumpirile alarmate observabile în cadrul multor piețe din țară. Majorările de preț sunt aplicate de la o lună la alta, iar factorul financiar, adică veniturile mici ale românilor trezesc multe îngrijorări.

Vremurile din ce în ce mai grele și banii din ce în ce mai puțini ai cetățenilor au trezit un semnal de alarmă în cadrul noilor oficiali ai Guvernului Ciolacu. Astfel, există în discuție implementarea unui nou plan de ajutoare. Sprijinul oferit de Executiv este divers și dorește susținerea financiară a mai multor necesități. La acest moment, pe masa de discuție se regăsesc vouchere pentru sport, carburanţi și alimente. În plus, în cadrul acestui ajutor sunt luate în calcul și mamele cu venituri mici, care au nevoie de finanțare pentru a achita costurile atribuite din cadrul creșelor și grădinițelor. De asemenea, oficialii au în vedere și ajutorarea pensionarilor cu venituri mici.

Dar, pentru ca un cetățean să intre în posesia acestor noi ajutoare, acesta trebuie să respecte anumite condiții. Astfel, programul de guvernare vine cu o nouă serie de vouchere de care românii care se încadrează în anumite categorii pot beneficia. Voucherele pentru sport, creație sau artă vor putea fi accesate doar de familiile monoparentale cu scopul de a avea suportul financiar pentru a dezvolta activități de acest gen. În plus, se va implementa un card național pentru  reduceri la alimente, carburanți, transport, servicii bancare, educație și recreație. De acest privilegiu se vor putea bucura familiile care au o situație financiară mai slabă și au mai mult de trei copii.

Suport financiar pentru familii

În cadrul planului de guvernare sunt incluse multe categorii de vouchere ce au în vedere oferirea de ajutoare persoanelor vulnerabile. Așadar, Pentru anumite familii ce au un  venit de aproximativ 8.000 de lei sau mai mic, se vor acorda vouchere destinate plații necesare pentru after-school, creşe sau grădiniţe particulare. În plus, creșterea natalității este un subiect extrem de important pentru țara noastră, care se confruntă cu cifre nesatisfăcătoare în acest domeniu. Astfel, statul dorește să sprijine viitoarele mame, oferindu-le acestora vouchere în valoare de 2.500 de lei. Acestea pot fi folosite pentru a plăti consultațiile medicale și analizele. În plus, pensionarii cu venituri mici reprezintă un grup vulnerabil ce nu rămâne uitat de oficiali. Așadar, cei care primesc pensii minime sau care s-au pensionat din motive de invaliditate, adică circa 1,5 milioane de pensionari, vor primi pachete cu alimente, mese calde și posibilitatea de a avea un asistent medical la domiciliu, conform Playtech .