Infofinanciar > Info > Veste bună pentru o categorie de români. Guvernul va majora salariile în 2024
Info

Veste bună pentru o categorie de români. Guvernul va majora salariile în 2024

Salarii medii nete de peste 5.000 de lei în Capitală
sursă foto: Botoșăneanul

În 2024, românii au parte de vești bune. Guvernul implementează diferite măsuri ce vor ajuta la rezolvarea unor probleme. Mai exact, bugetarii vor beneficia de o majorare salarială. Astfel, aceștia vor beneficia de sume mai mari de bani pentru a face față actualelor costuri de trai. Care sunt extrem de ridicate, atât din punct de vedere al produselor, cât și a serviciilor.

Guvernul vine cu o veste bună în 2024. Angajații de la stat vor avea parte de o majorare salarială. Acești bani în plus vor ajunge în buzunarele românilor în câteva luni. De această măsură vor beneficia aproximativ două milioane de salariați. Fiind vorba de persoanele care sunt plătite cu salariul minim pe economie.

Guvernul va majora salariile în 2024

Românii au parte de multe vești bune în 2024. Pensionarii vor beneficia de majorare, iar acum a venit rândul bugetarilor. Două milioane de cetățeni, care au salariul minim pe economie vor avea parte de o creștere a salariului. La momentul actual, salariul minim brut pe economie este de 3.300 de lei. Ultima majorare a acestui salariu a avut loc în 2023. Când angajații la stat cu salariu minim au beneficiat de o creștere de la 3.000 la 3.300 de lei.

Totuși, multe persoane se confruntă în continuare cu dificultăți financiare. Deoarece angajații cu salariu minim primesc în mână 2.080 de lei. Sumă care la ora actuală nu este suficientă pentru a face față costurilor uriașe.

Costul de trai, în continuă creștere

Traiul devine din ce în ce mai scump. În prezent, ai nevoie de o sumă mare de bani pentru a putea avea un trai decent. În acest context, Executivul pregătește o nouă majorare a salariului minim pentru români.

La nivelul țării, au fost luate diferite măsuri pentru a reduce povara costurilor pentru cetățeni. Fiind vorba de inițiativele ce au ca scop reducerea costului alimentelor sau a facturilor. Dar, multe persoane se chinuie de la o lună la alta. Totul este extrem de scump, iar datele surprind acest fapt.

Costul coșului de consum pentru un trai decent a crescut cu 40% față de tarifele de acum trei ani. Iar o mare parte, dacă nu tot salariul, se duce pe alimente și utilități. Prețurile au crescut exponențial în ultimii doi ani, iar românii trăiesc de la o lună la alta, neavând posibilitatea de a pune bani deoparte.

 Creștere de la 1 iulie

Guvernul ia inițiativa și crește salariile românilor. Potrivit datelor, de la 1 iulie, salariul minim pe economie ar urma să fie majorat. „Pentru anul 2024 se propune stabilirea salariului de bază minim brut pe tară garantat în plată la 3.700 lei lunar începând cu data de 1 iulie 2024”, au transmis reprezentanții Ministerului Muncii.

Astfel, prin această creștere, angajații cu salariu minim ar primi în mână 2.217 lei lunar. „Este, practic, implementarea salariului minim european în România. Aceste sume au fost planificate încă din anul trecut. Decizia nu este una luată peste noapte, ci este un principiu susținut de Marcel Ciolacu. Care propune ca de la 1 ianuarie 2025 nimeni să nu primească un salariu sub 500 de euro net” a declarat Marius Budai, conform Daily Business .