Infofinanciar > Info > Veniturile pensionarilor se vor dubla! Începe procesul de recalculare a pensiilor
Info

Veniturile pensionarilor se vor dubla! Începe procesul de recalculare a pensiilor

Peste 1,5 milioane de pensionari nu se vor bucura de măriri! 
sursa foto arhiva

Pensionarii vor avea parte de multe lucruri bune în acest an. Aceștia se vor bucura în 2024 de o majorare substanțială a pensiilor în urma procesului de recalculare. Care va avea loc în luna septembrie. Seniorii așteaptă cu nerăbdare să afle de ce pensii se vor bucura. Mai exact, dacă majorarea va fi sau nu pe măsura așteptărilor.

Procesul de recalculare a pensiilor va fi realizat în funcție de noua formulă de calcul. Care are în vedere criteriile din cadrul noii legi. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a făcut un anunț important. Care va aduce bucurie la nivelul vârstnicilor din România.

Începe procesul de recalculare a pensiilor

Românii se vor bucura de noile vești. Se pare că timpul de așteptare se apropie de sfârșit. Milioane de pensionari așteaptă cu sufletul la gură să afle cu cât le va crește pensia în una procesului de recalculare. În acest sens, Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a făcut un anunț important. Potrivit acestuia, se dă startul la recalculare.

Șeful CNPP a anunțat că ieri a fost semnat contractul. Ce are în vedere realizarea softului necesar pentru recalcularea pensiilor. Așadar, va începe oficial recalcularea pentru 4,8 milioane de pensii aflate în plată.

„Azi am semnat contractul subsecvent privind realizarea softului necesar recalculării pensiilor conform prevederilor Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii. Oficial începem procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată” a precizat Daniel Baciu.

Pensii majorate la timp

Daniel Baciu a explicat că majorarea va aduce dreptate pensionarilor care s-au zbătut o viață întreagă pe piața muncii. De asemenea, acesta a precizat că pensiile majorate vor fi oferite pensionarilor la timp. Astfel, va fi respectat termenul prevăzut de noua lege a pensiilor, iar veniturile mai mari vor ajunge la cetățeni din septembrie.

„Suntem în linie dreaptă și hotărâți să facem dreptate pensionarilor după o viață întreagă de muncă! Suntem determinați să respectăm termenul prevăzut de lege astfel încât pensionarii să primească veniturile majorate prin noua lege a pensiilor”, a scris șeful Casei Naționale de Pensii Publice, pe Facebook.

Pensiile se vor dubla

Potrivit datelor, cei mai avantajați pensionari vor fi cei cu venituri mici. Așadar, cele mai mari creșteri vor fi aduse la nivelul pensiilor mici. De asemenea, șeful CNPP a precizat că majorările vor fi impresionante. Fiind vorba și de creșteri de 90%.

„Din simulările pe care le-am avut, vor fi creșteri spectaculoase de 70%, 80%, chiar 90% pentru cei care au realizat acele stagii superioare si au avut contribuții mici la sistem, adică au lucrat pe salariul minim pe economi”, a spus Daniel Baciu.

O nouă creștere a pensiilor în 2025

Noua lege a pensiilor vine cu reguli clare. În prima lună a fiecărui an, pensiile românilor vor crește. Acestea fiind indexate cu rata inflației. Așadar, în urma recalculării, românii se vor aștepta la o nouă majorare în ianuarie 2025.

„Principiul de indexare a pensiei minime este legat de inflație. Numai în ianuarie vom mai face indexări cu rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Și pensia minimă se va indexa cu aceeași valoare cu cât se indexează și valoarea punctului de pensie”, a mai spus Daniel Baciu, conform Antena 3 .