Infofinanciar > Info > Venituri de până la 96.000 de lei pe lună. Românii cu cele mai mari pensii din țară
Info

Venituri de până la 96.000 de lei pe lună. Românii cu cele mai mari pensii din țară

Două procese dure cu care se confruntă România
sursă foto: dreamstime

Mulți români au parte de pensii destul de mici. Aceștia se chinuie să facă față cheltuielilor. Dar, există și anumiți pensionari care sunt excepția de la regulă. Unii români beneficiază de sume record în fiecare lună. Raportat la restul Europei, aceste pensii sunt extrem de mari, ajungând până la 96.000 de lei pe lună.

Topul celor mai mari pensii din România îi va impresiona pe mulți cetățeni. Majoritatea acestor sume uriașe la pensie sunt oferite angajaților care au activat în domeniul bancar.

Românii cu cele mai mari pensii din țară

Anumiți români au parte de beneficii uriașe. Aceștia au avantajul de a avea venituri foarte mari de la stat în fiecare lună. Pensionarii norocoși ai României au pensii care se ridică la 96.000 de lei. În ciuda faptului că anumite persoane au parte de sume de 2.000 de lei pe lună și încearcă să se descurce de la o lună la alta.

Astfel, a fost realizat un top al celor mai mari pensii din țară. În acest sens, cel mai bogat pensionar român se bucură de o pensie de 100.000 de lei brut, după indexarea de la începutul acestui an. În urma scăderii impozitelor, acesta primește lunar 19.000 de euro.

Cel mai bogat pensionar

Potrivit datelor, cel mai bogat pensionar din România a activat în domeniul bancar. Acesta beneficiază de 96.000 de lei în conturi lunar. Fostul bancher plătește de asemenea la stat pe taxe și impozite 13.000 de lei. În afară de acest bancher, alți patru români se află în top cu pensii de peste 60.000 de lei pe lună.

Totuși, trebuie menționat că aceste persoane au cotizat, ceea ce înseamnă că veniturile lor în timpul activității pe piața muncii au fost substanțiale. Astfel, al doilea cel mai bogat pensionar din România primește 71.000 de lei pe lună, în timp ce al treilea câștigă 70.000 de lei. Locurile 4 și 5 aduc de asemenea sume uriașe. Așadar, acești români beneficiază de 65.000 de lei, respectiv 60.000 de lei pe lună.

Pensia minimă în România

Aceste sume uriașe reprezintă o excepție de la regulă. Pentru că majoritatea pensionarilor se confruntă cu venituri mici. La noi în țară, pensiile au crescut cu 13,8% la începutul anului. Însă, la recalcularea pensiilor, în septembrie 2024, va mai fi o creștere suplimentară. Până la aplicarea noii legi a pensiilor, pensia medie în România este puțin sub 2.300 de lei.

Aceste noi prevederi legale ale sistemului de pensii vor aduce majorări pentru români. Marea recalculare a pensiilor promite creșterea veniturilor vârstnicilor. Potrivit ministrului Muncii, românii ar trebui să primească decizia de recalculare undeva în perioada mai-august. De asemenea, prima pensie majorată va ajunge la români la 1 septembrie.

„Putem oricând să completăm o cerere și să ne recalculăm acest drept. Dinamica activității pensiei spune foarte clar că dacă după data de ieșire la pensie tu ai mai lucrat să zicem, un an de zile, tu poți oricând să îți recalculezi dreptul la pensie cu noua constituție realizată” a explicat Marius Budăi, conform Fanatik .