Infofinanciar > Esential > Vasile Domente pariază pe regenerabile. Antreprenorul investește în parcuri fotovoltaice
Esential

Vasile Domente pariază pe regenerabile. Antreprenorul investește în parcuri fotovoltaice

Vasile Domente
Sursa foto: Arhiva companiei

Grupul Eximprod, producător de energie electrică, a devenit în ultimii ani un jucător important în domeniul energiei verzi. Vasile Domente, președintele Consiliului de administrație al companiei, s-a numărat printre antreprenorii nominalizați în „Top 300 cei mai bogați români“, publicat la finalului anului trecut.

În urma investițiilor constante, Eximprod este în prezent unul dintre jucătorii importanți la nivel național în domeniul energiei regenerabile.

„Anul acesta finalizăm parcuri de energie solară la sediile fabricilor și punem în funcțiune câteva proiecte – Ciorani (solar), Six Wings (eolian) și Stâlpu (solar). Primele proiecte hibride care includ și sisteme stocare sunt avizate și începem lucrul la ele cu investiții semnificative. Pentru viitor continui investițiile în proiecte de energie regenerabilă, solar și eolian, pe care le vom aduce la stadiul «Ready to build»“, ne-a declarat Vasile Domente, președintele Consiliului de administrație al Eximprod Engineering.

Principalele direcții de investiții ale omului de afaceri sunt în domeniul energetic, cu focus pe energia regenerabilă, și în cel imobiliar. „Sectorul imobiliar este de interes pentru mine. În următoarea perioadă mă voi implica în acest domeniu cu investiții pe care le voi face in Romania“, a mai precizat Vasile Domente. Omul de afaceri are și plasamente la Bursa de Valori București, valoarea lor fiind de aproximativ de 10 milioane de euro.

Obiectiv: consolidarea companiilor din grup

Potrivit acestuia, focusul în ultimii doi ani a fost pe organizarea eficientă și dezvoltarea companiilor și a echipei. În 2022, sediul central din Buzau s-a relocat în centrul de afaceri de clasa A, Buzău Business Center. „Pentru 2024 ne pregătim sa relocăm si echipa din Bucuresti într-un alt sediu.“, ne-a declarat omul de afaceri.

În această perioadă, grupul Eximprod a realizat și o achiziție pentru completarea portofoliului de inginerie – compania Ecro. Realizările din ultimii ani, au avut ca rezultat consolidarea companiilor din grup.

Proiecte CSR în Buzău

O altă direcție de acțiune avută în vedere de Vasile Domente este responsabilitatea socială. „Îmi doresc sa mă implic direct sau prin companiile din grup pentru a contribui la îmbunătățirea mediului social. Voi realiza aceasta prin susținerea de proiecte culturale sau de educație în județul Buzău. Dar și în celelalte zone unde avem birouri.“, a precizat antreprenorul. Printre proiectele incluse în programul de CSR al grupului de companii se numără:

– Buzău International Arts Festival.

– Festivalul Buzăul iubește teatrul.

– Asociația Bookland – renovează școli ăn mediul rural.

– Crucea Alb Galbenă Buzău.

– Programe de training și internship pentru studenții de la Facultatea de energetică din UPB.