Infofinanciar > Info > Avertizare ANM! Un val de aer polar vine peste România
Info

Avertizare ANM! Un val de aer polar vine peste România

vreme prgnoza meteo ninsoare sărbători (sursă foto: dreamstime)
sursă foto: arhiva companiei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că o masă de aer polar lovește România. Temperaturile au scăzut considerabil. Cu o diferență de până la 15 grade Celsius față de temperaturile care s-au înregistrat în weekend.

În întreaga țară se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsori. Chiar și în București, temperaturile vor înregistra valori negative, spun meteorologii. Maximele nu vor mai depăși 5-6 grade în următoarea perioadă. În regiunile nordice și centrale ale țării se vor înregistra maxime de -3 grade şi minime negative. Spre -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului. În Capitală este anunțată o maximă de 3-4 grade. Iar minimele undeva la -5 sau -2 grade °C.

„Vor fi predominant ninsori în zona monantă și nu excludem să avem lapoviță și ninsori în zonele mai joase pentru că traversăm o masă de aer foarte rece, care va fi de interes pe tot parcursul acestei săptămâni”, a anunțat Elena Mateescu, directorul ANM, scrie Realitatea.net