Infofinanciar > Esential > Vacanţe inedite (8): Ai avea curaj să mergi pe o insulă a piraţilor?
Esential

Vacanţe inedite (8): Ai avea curaj să mergi pe o insulă a piraţilor?

insulele caraibe Sursă foto Alfi Travel
Credit imagine: Alfi Travel

Viața de pirat este pentru tine? Ești gata? Spune „Aye” pentru a urma busola către cele mai bune oferte de vacanță pentru pirați de acolo!

Amintirea Epocii de Aur a piraților este ținută vie de aceste locații – unele dintre ele, folosite chiar pentru turnajul unor filme care au această tematică.

1. Jamaica

Nu ai ști neapărat dacă te uiți la orașul pescăresc acum adormit, dar Port Royal – un sat din sud-estul Jamaicăi situat la capătul Palisadoes – a fost odată cunoscut ca fiind „cel mai rău oraș de pe pământ”. Rămășițele Fort Charles – care datează din secolul al XVII-lea – sunt astăzi un muzeu care conține artefacte arheologice recuperate din orașul piraților „scufundat”.

Faimosul căpitan Henry Morgan (tipul din rom) este, de asemenea, îngropat în cimitirul Palisadoes, dacă doriți să mergeți și, ăăă, să vă prezentați omagiile.

2. Bahamas

Un loc de prim rang pentru pirați în secolul al XVII-lea era Nassau – nu doar pentru că cine nu iubește ideea de a bea rom sub soarele Caraibelor din confortul unui hamac? – ci și datorită apelor, care s-au dovedit a fi prea puțin adânci pentru ca navele de război gigantice să intre, dar erau perfecte pentru navele preferate de spadasini. Barbă Neagră și-a stabilit casa aici, așa că este normal ca o întreagă istorie a piraților să fie expusă peste tot – de la forturile bine conservate până la un muzeu.

3. Dominica

Un alt hotspot din Caraibe – cu o diferență. Da, aceasta este casa fictivei Insule Canibal din Pirații din Caraibe – impresionant de autentică datorită numeroșilor pirați care au trăit cândva aici și – dacă este de crezut legenda – a peste un milion de pesos în comori îngropate! Dar – nu disperați; chiar dacă nu sunteți suficient de norocoși să găsiți prada reală, Dominica din zilele noastre este plină de bijuterii naturale, cum ar fi plaje uluitoare, jungle luxuriante și cascade strălucitoare. (Și dacă sunteți suficient de norocoși să găsiți prada? Vă rugăm să ne cereți datele noastre bancare pentru a ne putea bucura de comisionul binemeritat)!

Pe lângă toate acestea, aici vă așteaptă și o croazieră epică a piraților, care vă invită să înfruntați scândura și să faceți snorkeling alături de rechini și stingray-uri printre un recif de corali colorat și plin de pești. Vă veți bucura apoi de o bătălie de pirați la scară reală – cu lupte cu săbii și cascadorii – înainte de a sări înapoi la bordul navei.

4. St. Kitts

Un asediu infam a avut loc cândva pe această insulă franceză, condus de căpitanul Kidd, care a făcut ravagii în largul mării. Astăzi, St. Kitts este populară printre vânătorii de comori amatori, datorită numeroaselor legende, iar tu îți poți încerca norocul în timp ce faci snorkeling în cadrul acestei croaziere cu catamaran all inclusive – completată de un smorgasbord pitoresc de soare, mare și briza blândă din Caraibe.

5. Cancun

Navighează pe Marea Caraibelor la bordul Jolly Roger – o navă pirat autentică, operată de un echipaj necinstit, dar primitor de tăios și tăios . Croaziera de 3,5 ore include o cină delicioasă, o bătălie epică a piraților – cu lupte cu săbii de spadă, acrobații impresionante, muzică live, dans și mult alcool (#openbar) – ȘI o mulțime de aventuri distractive și pentru copii! Îmbibați romul, bucurați-vă de priveliștile spectaculoase ale coastei caraibiene și bucurați-vă de călătorie!

6. Malta

Ar putea fi o surpriză faptul că insula relaxată Malta a fost cândva un centru de activitate a piraților. Cu toate acestea, datorită locului său privilegiat în Marea Mediterană, împreună cu colțurile și crăpăturile de pe coasta sa, în secolul al XVIII-lea avea toate ingredientele potrivite pentru un hotspot de spadasini. Insula Gozo, în special, este un loc minunat de vizitat dacă sunteți interesat să vedeți unde se trăgea odată cu tunurile pentru a-i alerta pe cetățeni de intrușii iminenți.

7. Cornwall

Cu stâncile sale uimitoare, apele sale cristaline și plajele albe și nisipoase, Cornwall este astăzi unul dintre cele mai căutate locuri de vacanță din Marea Britanie. Este de mirare că unii dintre cei mai faimoși pirați de odinioară – inclusiv Barbă Neagră – au iubit-o și ei, deși din motive diferite? Da, datorită golfurilor și golfulețelor zimțate care puteau ascunde cu ușurință navele, s-a dovedit a fi o ascunzătoare populară, iar ziua puteți vizita vechile tuneluri și noaptea puteți bea rom în Admiral Benbow – un pub cu tematică pirat – noaptea!

8. Madagascar

Când venea vorba de comori ascunse, piraților le plăcea cu siguranță să „se miște, se mișcă, se mișcă” pe vremuri pe insula Madagascar (IYKYK), datorită kilometrilor de golfulețe izolate, a climei perpetuu calde și a abundenței de hrană și apă dulce. Astăzi, încă mai puteți observa epavele unor nave – atât din confortul unei bărci, cât și în timp ce faceți snorkeling!

9. Havana

Havana a fost un port comercial popular în anii 1500, plin de mărfuri spaniole, ceea ce a făcut-o o țintă ușoară pentru pirați, care frecventau tavernele locale pentru a culege informații despre navele care soseau înainte de a le prinde prin surprindere și de a le jefui prada.

Rămășițele acestui trecut piratesc sunt, prin urmare, peste tot și – pe lângă vizitarea muzeului dedicat – vă puteți bucura de un gust al vieții de pirat văzând cum se fabrică trabucurile cubaneze și bând romul lor imbatabil.

10. Florida

Există ceva ce nu poate oferi Florida când vine vorba de vacanțe? Sunt atât de multe de ales încât nu prea știm de unde să începem, așa că bănuim că vom merge cu cel mai evident: atracția Pirații din Caraibe de la Disney World, Orlando (sursa de inspirație din spatele francizei cinematografice, nu știați?).

Desigur, Florida revendică, de asemenea, istoria reală a piraților pe țărmurile sale, despre care puteți afla totul la Muzeul Piraților și al Comorilor din St. Augustine, care prezintă una dintre cele mai vaste colecții de relicve ale piraților din lume, cum ar fi pistolul lui Barbă Neagră, o comoară de aur și craniul unui steag Jolly Roger autentic. În mod oarecum potrivit, muzeul se află într-un oraș care a fost distrus de pirați nu o dată, ci de două ori!

În continuare, vom expedia serios Captain Memo’s Pirate Dinner Adventure. Urcați-vă în vârful galionului spaniol într-o lagună gigantică pentru un spectacol de Broadway cu lupte cu săbii, cascadorii și cântece, însoțit de o masă cu trei feluri de mâncare. Această odisee de două ore include, de asemenea, explozii de tun, vânătoare de comori, pictură pe față, pistoale cu apă, povești și dans – aventura perfectă pentru familie.

Dacă vă aflați aici în ianuarie, trebuie să vizitați și festivalul Gasparilla din apropiere de Tampa – numit după legendarul pirat Jose Gaspar, care a terorizat coasta de vest a Floridei la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea. Între care alegorice, fanfare, alcool care curge și „predarea” de către primar a cheii orașului, poate deveni oarecum gălăgios, așa că, dacă aveți printre voi mini-pirați de călătorie, ar fi bine să mergeți mai degrabă la Gasparilla pentru copii, plin de focuri de artificii spectaculoase, vânzători de mâncare și fanfare.

11. Louisiana

Lake Charles – un oraș din sud-vestul statului Louisiana – organizează în fiecare an în luna mai un festival al piraților de două săptămâni numit Contraband Days și care – printre altele – include forțarea primarului îmbrăcat complet să meargă pe scândură în sunetul tunurilor răcnind! După Mardi Gras, este cel mai longeviv festival din stat și include concursuri pentru costume de pirat pentru copii, grătare, construcții de bărci, atracții de carnaval și standuri cu mâncare care vând delicioase specialități Cajun.

12. Hawaii

Unul pentru pasionații de filme, îndreaptă-te spre stâncile cu margini de cuțit și văile verzi ca smaraldul din Kauai dacă vrei să mergi pe urmele căpitanului Jack Sparrow, deoarece aici au fost filmate unele dintre scenele filmului.

Informațiile au fost puse la dispoziție de pagina de turism și entertainment Tripening.Com. Te aşteptăm şi mâine pentru un episod care face o listă a vacanţelor inedite… chiar în inima României!