Infofinanciar > Info > Vacanţa de iarnă a elevilor s-ar putea prelungi. Profesorii ar putea intra iar în grevă
Info

Vacanţa de iarnă a elevilor s-ar putea prelungi. Profesorii ar putea intra iar în grevă

Elevi în bancă
sursă foto: arhiva companiei

Vacanţa de iarnă a elevilor s-ar putea prelungi. Dacă dascălii nu vor primi majorarea salarială promisă de Guvern de la 1 ianuarie 2024. Profesorii au de gând să anuleze cursurile dacă salariul nu va beneficia de mărirea cu 20%.

Angajaţii din învăţământ îşi cer drepturile salariale promise de Guvern după cea mai mare grevă generală din ultimii 18 ani. De la 1 ianuarie 2024, salariul unui profesor debutant ar trebui să fie egal cu salariul brut pe economie.

„Ar trebui în mod normal ca din anul 2024 să se acorde o majorare medie de 20% din salariul în învăţământ. Are acum 5.400, dacă facem diferența 6.800-5.400 e 1.400 per total, 50% înseamnă 700 de lei. Se poate oricând face o grevă, așa cum s-a mai întâmplat în România, am mai avut greve, sperăm să nu se ajungă la o grevă, dar nu ne împiedică faptul că avem un contract de muncă”, a atras atenţia Simion Hăncescu, președinte FSLI.

Directorii școlilor sau liceelor au ajuns să aibă salarii mai mici decât colegii lor de la catedră. Mulţi dintre aceștia ameninţă cu demisia de anul viitor. Dacă nu vor primi bani în plus, transmite Antena 3 CNN