Infofinanciar > Info > Vacanță pentru elevi. Când vor avea cei mici liber
Info

Vacanță pentru elevi. Când vor avea cei mici liber

Elevi în bancă
Sursa foto Arhiva companiei

Școala a început pe data de 11 septembrie. După o lună și puțin, cei mici se vor bucura de o nouă vacanță. Mai exact, acești vor primi liber de pe data de 27 octombrie 2023 până pe 5 noiembrie.  Tot pe data de 5 se va încheia și primul modul din acest an școlar.

Anul școlar 2023-2024 este structurat în cinci module. În acest fel elevii se bucură de mai multe vacanțe.

Vacanță pentru elevi

Cel de-al doilea modul va dura până pe data de 22 decembrie. După, pe 23 decembrie, începe vacanța de iarnă. Aceasta va dura până pe data de 7 ianuarie.

Modulul trei începe pe data de 8 ianuarie. În cazul acestuia, lucrurile vor fi puțin diferite. Dacă în cazul celorlalte, date de încheiere a modului era un clară, aici aceasta variază. Acesta se poate încheie pe una din dățile 16 februarie 2024, 23 februarie 2024, respectiv 1 martie 2024. Decizia va rămâne a latitudinea inspectoratelor școlare județene.

Atunci când se va încheia acest modul va urma o vacanță de o săptămână pentru elevi. Aceasta trebuie să se desfășoare în perioada 19 februarie 2024-10 martie 2024.

De asemenea, data de începere a modului patru nu este fixă. Aceasta variază între 26 februarie, 4 martie și 11 martie. Data de începere va fi stabilită în funcție de data de încheiere a celui de-al treilea modul. Vacanța înainte de ultimul modul va fi între 27 aprilie și 7 mai.

Cel de-al cincilea, dar și ultimul modul se va desfășura în perioada 8 mai 2024 și 21 iunie 2024.

Fără mese calde pentru elevi 

De asemenea, elevii vor trebuie să aibă două săptămâni mai special. Mai exact este vorba de „Școala altfel” și „Săptămâna Verde. Acestea trebuie să aibă loc, în intervale diferite în perioada 11 septembrie 2023- 26 aprilie 2024, conform cancan.ro.

Anul acesta școlar va fi unul mai sărac pentru elevii români. Aceștia nu vor mai primi din partea statului „Masa caldă”. Acest lucru se întâmplă din cauza faptul că nu a existat nicio ofertă pentru acest program.

Totuși, va începe, din anul 2024, un program național, care este la momentul actual sub forma de program pilor în ceea ce privește hrana pentru elevi.

„La acest moment lucrăm la Hotărârea de Guvern privind funcționarea acestui program, urmând ca din ianuarie 2024 să și implementăm în mult mai multe școli decât am avut până acum. Pe perioada rămasă septembrie-decembrie urmează să se aprobe Hotărârea de Guvern de continuare a programului, pentru că sunt fonduri rămase la dispoziția primăriilor, necheltuite datorită faptului că a fost grevă în mai și iunie, s-au făcut economii, sunt bani alocați, este păcat să nu folosim acești bani pentru a acorda copiilor această facilitate, servirea unei mese calde în școală”, a declarat Florian Lixandru, secretar de stat al Ministerului Educației.