Infofinanciar > Info > Vacanță de două luni pentru parlamentarii români! Care sunt destinațiile alese de senatori și deputați
Info

Vacanță de două luni pentru parlamentarii români! Care sunt destinațiile alese de senatori și deputați

parlament
Credit imagine: infofinanciar.ro

Ședințele de plen au devenit un loc în care parlamentarii se sfătuiesc unde să meargă în vacanțe, Aceștia schimbă și păreri despre locurile pe care unii deja le-au ales pentru a-si petrece concediul. Aceștia au ales destinații care mai de care unde să meargă în cele două luni de vacanță parlamentară.

Senatorii și deputații vor intra în „vacanță” și se pare că deja nu mai au răbdare. Aceștia au făcut schimb de opinii cu privire la destinațiile în care vor petrece cele 4 săptămâni de pauză politică.

Majoritatea au ales să plece peste hotare pentru a se relaxa, dând la schimb deciziile poliție pentru nisip și plajă.

Bani frumoși pentru parlamentari

Parmalentarii vor reveni pe scaunele statului începând cu luna septembrie, însă din spusele lor, aceștia vor să se deconecteze de tot ce înseamnă politică.

Mai mult de atât, aceștia vor primi și indemnizația pentru lunile în care se află în vacanđă. Aceasta oscilează între 12 mii și 15 mii de lei, în funcție de funcția pe care o are fiecare.

Printre locurile alese de oficiali se numără capitalele europene și plajele exotice. Unii dintre ei, mai modești din fire, au declarat că se vor bucura de propria grădină înainte de a vizita altă țară. Printre cei ce vor sta acasă se numără și Nicu Fălcoi de la USR.

„Am un prieten care mi-a pus la dispoziție un apartament in Paris, ceea ce mă scutește clar de cheltuiala pe cazare, dar oricum sunt convins ca şi acolo preturile au crescut, pentru că până la urmă toată Europa a fost afectată de acest război din Ucraina şi scumpirile la energie şi combustibil”, spune Nicu Fălcoi de la USR.

Destinațiile de vacanță ale parlamentarilor

Ca întotdeauna în România şi în Croația! Eu de 20 de ani îmi fac vacanțele şi în România”, spune Daniel Fenechiu, senator PNL.

Sunt şi aleși care preferă să stea în România

„La Techirghiol merg, că am fost anul trecut, am descoperit aceasta stațiune minunată, am bilete de la 1 august până la 15 august, atât, şi sigur vor fi plecări din astea scurte în zona montana de 2, 3 zile”, spune  Dumitru Coarnă, deputat PSD.

„Îmi aștept rudele pe care nu le-am mai văzut, sora mea din Canada o să vină şi poate o sa merg în România undeva, la mare bineînțeles”, spune Sergiu Vlad, senator USR.

„Nu plec, rămân în ţara, la mare cel mult şi la munte. Au crescut preţurile şi la mare, destul de scump”, spune Cristian Chircheş, senator PNL.

„Nu am un program stabilit, sper sa ma relaxez cu familia ca de obicei”, spune Ilie Toma, deputat PSD.

Aleşii revin la muncă din luna septembrie, când vor avea decizii importante de luat, cum ar fi modificările legii pensiilor sau desfiinţarea pensiilor speciale