Infofinanciar > Info > Va ninge de Crăciun și Revelion? Anunțul meteorologilor
Info

Va ninge de Crăciun și Revelion? Anunțul meteorologilor

zăpadă sălaj (sursă foto: Agerpres)
Sursa foto: arhiva companiei

După ce țara noastră a fost lovită recent de un ciclon mediteranean, vremea se va schimba. Mai exact, precipitațiile vor reveni. De asemenea, în unele zone va ninge și va fi lapoviță, alături de temperaturi anormale.

„În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”, este anunțul făcut de Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), referitor la cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion.

„Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii. Nu în decembrie. Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute”, a mai adăugat aceasta, conform romaniatv.net