Infofinanciar > Info > Unicredit a ieșit din clasamentul global al băncilor! USB și băncile din China devin mai populare
Info

Unicredit a ieșit din clasamentul global al băncilor! USB și băncile din China devin mai populare

euro
sursa foto arhiva companiei

Consiliul pentru Stabilitate Financiară (FSB) a eliminat luni UniCredit (CRDI.MI) din lista băncilor importante din punct de vedere sistemic la nivel mondial și a mutat trei bănci, printre care UBS (UBSG.S) din Elveția, cu o treaptă mai sus.

FSB din cadrul G20 a inițiat clasamentul anual după criza financiară globală, cerând celor mai mari creditori din lume să dețină un tampon suplimentar de capital, calibrat pe cinci așa-numite „găleți”, și să se supună unei examinări mai stricte a operațiunilor lor.
UniCredit, care a fost singurul creditor din Italia printre cei considerați de FSB ca fiind de importanță sistemică globală, nu a făcut niciun comentariu.

Alături de UniCredit, Credit Suisse a fost eliminată de pe listă, iar Bank of Communications din China (601328.SS) a fost adăugată pentru prima dată, ceea ce a dus numărul total de bănci de la 30 în 2022 la 29, scrie Reuters.

UBS a urcat o treaptă după ce la începutul acestui an a preluat Credit Suisse în prima fuziune a două bănci de importanță sistemică.
Agricultural Bank of China și China Construction Bank au urcat, de asemenea, de la găleata 1 la găleata 2.