Infofinanciar > Lumea la zi > Ungurii vor o apropiere mai strânsă cu România
Lumea la zi

Ungurii vor o apropiere mai strânsă cu România

Romania și Ungaria aliate in problema cerealelor ucrainene
Foto: facebook

Studiul este unul amplu, făcut pe concepțiile sau previziunile de politică externă ale maghiarilor. Ei ar dori ca guvernul să protejeze interesele suveranității țării față de interesele marilor puteri în treburile maghiarilor. Pe locul doi se află o colaborare mai strânsă pe plan diplomatic și comercial cu partenerii occidentali.

Pe locul trei se situează întărirea relațiilor pe plan diplomatic și comercial cu țările vecine. Maghiarii pun mare accent pe relațiile cu țările vecine și, implicit, cu România.

Bref, majoritatea maghiarilor sunt de acord ca Ungaria să aibă relaţii mai strânse cu România. Rusia şi Ucraina sunt pe ultimele locuri printre preferinţe, scrie Aleph News.

Ca țări preferate ale ungurilor, pe primele locuri s-au situat Austria, Germania, Croaţia şi Marea Britanie. Pe ultimele două locuri se află Rusia şi Ucraina.

România se poziţionează la mijlocul clasamentului. Peste 60% dintre maghiari sunt de acord ca Ungaria să aibă relaţii mai strânse cu România. Doar 29% dintre aceştia au spus că sunt împotriva acestui lucru.