Infofinanciar > Info > Nu știi unde să pleci în vacanță? Iată de ce ar trebui să alegi Portugalia
Info

Nu știi unde să pleci în vacanță? Iată de ce ar trebui să alegi Portugalia

Frumoasă plajă de nisip lângă Lagos în Panta da Piedade, regiunea Algarve, Portugalia
sursa foto arhiva

Vara este anotimpul în care populația globului se pune în mișcare, de la nord la sud, de la est la vest. Și cum majoritatea preferă țările calde, cu mare, Portugalia reprezintă o alegere care le cuprinde pe amândouă. Astfel, această țară poate fi alegerea ideală pentru românii care nu știu unde să plece vara aceasta.

Portugalia este, de asemenea, o destinația populară, care abundă în istorie, arhitectură care îți taie respirația și peisaje de nedescris. Fie că te decizi pentru o vacanță de durată în Portugalia, un city-break sau o săptămână, vei avea o serie de locuri spectaculoase de vizitat.

Capitala Lisabona

Portugalia se află în Peninsula Iberică din Europa de Sud-Vest. Având ieșire la Oceanul Atlantic și fiind vecină cu Spania la est și la nord. Una dintre caracteristicile sale te va surprinde. Se spune că este a cincea cea mai pașnică țară de pe mapamond.

Dacă te hotărăști să-ți petreci vacanța de vară sau doar un city-break în Portugalia, nu rata capitala acesteia, Lisabona. Ca obiective interesante poți alege dintre Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimos, Acvariul din Lisabona, Podul Vasco da Gama, Cartierul Alfama, Funicularul Santa Justa și nu în ultimul rând Castelul São Jorge.

Porto, nu doar un vin

Dacă te oprești în Porto, al doilea mare oraș din Portugalia, cu peste un milion de locuitori, nu rata să guști din vinul de Porto, renumitul regiunii și nu numai. Poți trece apoi peste Ponte Dom Luis I, un pod de fier cu două etaje, care traversează fluviul Douro și deschizând o panoramă superbă către Valea Douro.

Odată ajuns în Porto, te poți opri să vizitezi Cartierul Ribeira, Funicularul Dos Guindas, Crama Calem, Biserica Sao Francisco, Gara din Porto, Piața Libertății sau Palatul Bursei.

Sintra

Dacă te duci la Lisabona, nu poți rata orașul Sintra, de neuitat pentru peisajul inedit. Acesta se găsește la 25 de kilometri de capitală, la o distanță de 40 de minute cu trenul. Ca specific pentru Portugalia, în Sintra există străduțe care urcă și coboară, deci înainte de a pleca în vacanță, ocupă-te și de condiția ta fizică.

Ca obiective de vizitat în Sintra, te poți opri în Parcul și Palatul Pena, la Castelul Maurilor, Parcul și Palatul Monserrate, Palatul Quinta de Regaleira și Palatul Seteais.

Portugalia insulară

Portugalia este faimoasă și pentru insulele sale. Lagos este un oraș stațiune, cu plaje minunate, unde poți pleca în croaziere sau face sporturi acvatice. Printre acestea se regăsește surful și săriturile. Un avantaj la acest loc este faptul că te poți bucura de cel mai frumos apus. Când soarele intră în nori, este un spectacol de poveste la Ponta da Piedade.

Insulele Madeira se găsesc în nordul oceanului Atlantic, la aproximativ 580 km de coasta africană și la 860 km de Lisabona. Acestea sunt situate în Nordul Oceanului Atlantic. Din acest grup de insule, doar două sunt locuibile, restul rămân sălbatice, conform Daily Business .