Infofinanciar > Lumea la zi > Probleme cu Twitter! Un judecător american îi ordonă lui Elon Musk să depună mărturie
Lumea la zi

Probleme cu Twitter! Un judecător american îi ordonă lui Elon Musk să depună mărturie

elon musk x (sursă foto: dreamstime)
sursa foto arhiva companiei

Un judecător federal i-a ordonat lui Elon Musk să depună din nou mărturie în cadrul anchetei Comisiei americane pentru valori mobiliare și bursiere privind preluarea Twitter de către acesta, în valoare de 44 de miliarde de dolari, acordând autorității de reglementare și miliardarului o săptămână pentru a se pune de acord asupra unei date și a unei locații pentru interviu.

Ordinul judecătoarei magistrate americane Laurel Beeler, emis sâmbătă seară, a oficializat o decizie provizorie pe care a luat-o în decembrie și care a dat dreptate autorității de reglementare.

SEC l-a dat în judecată pe Musk în octombrie pentru a-l obliga pe directorul general al Tesla (TSLA.O), deschide o nouă filă și SpaceX să depună mărturie în cadrul unei anchete privind achiziționarea în 2022 a Twitter, gigantul social media pe care ulterior l-a redenumit X. Musk a refuzat să participe la un interviu din septembrie care făcea parte din anchetă, a declarat SEC.

Musk a respectat legea cu Twitter

Agenția examinează dacă Musk a respectat legea atunci când a depus documentele necesare cu privire la achizițiile sale de acțiuni Twitter și dacă declarațiile sale în legătură cu tranzacția au fost înșelătoare.
Musk a combătut oferta SEC de a-l intervieva, spunând că a făcut deja acest lucru de două ori, și a acuzat autoritatea de reglementare de hărțuire, scrie Reuters.

Beeler a respins acest argument. SEC avea autoritatea de a emite citația, care urmărea informații relevante, a declarat ea în hotărâre.
În cazul în care SEC și Musk nu se pot pune de acord asupra datei și orei interviului, Beeler a declarat că va asculta ambele părți și va decide în locul lor.

Fricțiunile dintre Musk și SEC au început atunci când autoritatea de reglementare l-a dat în judecată după ce acesta a scris pe Twitter „finanțare asigurată” în 2018, cu referire la un posibil plan de a privatiza Tesla. Pentru a soluționa acel caz, Musk a fost de acord ca un avocat al Tesla să verifice tweet-urile sale despre producătorul de vehicule electrice. SEC l-a dat în judecată din nou în 2019 pentru că ar fi încălcat această prevedere.