Infofinanciar > Info > UMF Iași investiție de 70 de milioane de euro. Campusul universitar va fi reabilitat și modernizat
Info

UMF Iași investiție de 70 de milioane de euro. Campusul universitar va fi reabilitat și modernizat

Banca Europeană de Investiții - sursa foto - economedia.ro
Sursă foto: arhivă

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), din Iași, a anunțat investiții în valoare de 70 de milioane de euro pentru campusul universitar. 35,4 miliarde de euro sunt acordați de Banca Europeană de Investiții.

UMF Iași investește în reabilitarea și modernizarea campusului universitar. Este prima tranzacție de acest tip pentru UMF. Și prima operațiune a BEI în cadrul unui proiect ce vizează modernizarea învățământului superior din România.

BEI a acordat sume în valoare totală de 125 de milioane de euro altor cinci universități românești. Printre ele se numără Universitatea Politehnica din București, Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

„Cu ajutorul acestor fonduri, vom dezvolta infrastructura Universității prin opt proiecte majore de investiții. Printre acestea se numără construirea unei noi cantine și a unei săli de sport.Și reabilitarea unui cămin studențesc, esențiale pentru bunăstarea studenților noștri, potrivit economica.