Infofinanciar > Info > Ultimele informații despre ajutorul pentru încălzire acordat de Guvern. Care sunt românii ce beneficiază de acest sprijin financiar
Info

Ultimele informații despre ajutorul pentru încălzire acordat de Guvern. Care sunt românii ce beneficiază de acest sprijin financiar

Bani Sursa foto Romania TV
Sursa foto: Romania TV

Cetățenii români, care se încadrează pentru obținerea ajutorului de încălzire, însă nu au acte de proprietate asupra locuințelor în care locuiesc, vor trebui să aibă în dosar o adeverință de la Registrul Agricol. Acest document va dovedi dreptul de folosință asupra imobilului.

Registrul agricol reprezintă documentul oficial de evidență primară unitară. Astfel, orașe, municipii și sectoare ale municipiului București își înscriu datele cu privire la gospodăriile care dețin terenuri agricole și silvice, dar și animale pe raza lor administrativ-teritorială. Acest lucru vine în baza Ordonanței Guvernului nr.28/2008.

„În sensul celor menționate mai sus, persoanele care fac parte dintr-o gospodărie ce deține în proprietate sau în folosință bunuri cu destinație agricolă și este înscrisă în Registrul agricol al municipiului Fetești conform legii, pot solicita, la Biroul Registru Agricol al Municipiului Fetești, adeverințe care să ateste calitatea de titular/locatar al unui imobil tip locuinţă, spre a servi la întocmirea dosarului privind ajutorul pentru încălzire”, au transmis reprezentanții Primăriei Fetești, conform adevărul.ro

Dosarele pentru înscrierea în programul care vizează acordarea ajutorului de încălzire pentru români se depun la următoarele centre:

– Sediul Primărie – pentru locuitorii din cartierul Coloniști

– Sediul Piața agroalimentară – pentru locuitorii din cartierul Fetești Gară

– Sediul SPAS – pentru locuitorii din cartierele: Fetești Oraș, Vlașca și Buliga.

Care sunt beneficiarii acestui program

De acest program se bucura familiile și persoanele aflate într-o situație precară. Se face referire, în principal, la cele care folosesc pentru încălzirea locuinței combustibili solizi sau petrolieri, mai exact aze naturales au energie electrică.

Legislația spune că persoanele care pot beneficia de acest ajutor sunt cele ce venituri lunare mai mici de 1.386 de lei pe fiecare membru de familie sau persoanele singure ce au venituri lunare mai mici de 2.053 de lei.

Care sunt condiiile de acordare a ajutorul social

Acest ajutor financiar din partea statului se va acorda doar în următoarele condiții

– numai pentru un singur sistem de încălzire

– numai familiilor şi/sau persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei

– numai pentru o singură locuinţă (pentru locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă)

– numai titularului contractului/convenţiei individuale încheiat/încheiate cu furnizorul

– numai consumatorilor vulnerabili care nu deţin altă formă de încălzire, au fost debranşaţi de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale şi au contracte valabile de furnizare a energiei electrice (în cazul solicitării ajutorului pentru încălzirea cu energie electrică)

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.