Infofinanciar > Lumea la zi > Ucraina, țară „cobai”. Rachete din Coreea de Nord, Iran și China sunt testate pe câmpurile de luptă
Lumea la zi

Ucraina, țară „cobai”. Rachete din Coreea de Nord, Iran și China sunt testate pe câmpurile de luptă

Rușii vor să se răzbune pentru pierderile umane suferite
Sursa foto: arhiva companiei

Pentru Phenian, faptul că Rusia folosește rachete nord-coreene pe parcursul ofensivei sale în Ucraina, reprezintă o oportunitate unică. În acest fel își poate evalua armele în scenarii reale de luptă. Totodată, mai poate să adune și informații pe care le poate utiliza să își sporească eficacitatea.

„Nu cred că, în amintirea mea recentă, armata nord-coreeană a avut un laborator pe câmpul de luptă așa cum le permit rușii să-l aibă în Ucraina”, a declarat generalul Charles Flynn, generalul comandant al Armatei SUA Pacific.

Pentru Rusia, Coreea de Nord se transformă într-un furnizor principal de armament. Până acum, Moscova a primit rachete balistice, dar și 3 milioane de obuze de artilerie. Totodată, pe lângă Coreea de Nord, și Iranul mai are posibilitatea de a-și testa dronele și rachetele în Ucraina prin intermediul armatei ruse.

De asemenea, deși China a negat în repetate rânduri că sprijină agresiunea Rusiei în Ucraina, SUA au confirmat faptul că în luna martie a anului 2023 au fost găsite proiectile de artilerie chineză pe câmpurile de luptă din Ucraina. Cu toate acestea, nu este clar de unde provin acestea. Nu se știe nici când au fost furnizate, informează adevarul.ro