Infofinanciar > Lumea la zi > Ucraina se așteaptă ca deficitul energetic să crească în vară din cauza atacurilor rusești
Lumea la zi

Ucraina se așteaptă ca deficitul energetic să crească în vară din cauza atacurilor rusești

energie electrică ucraina
Sursa foto: Arhiva companiei

Ucraina s-ar putea confrunta cu o creștere a penuriei de electricitate în această vară. Acest lucru este cauzat de recentele atacuri rusești asupra centralelor electrice, pe fondul creșterii consumului și a unei campanii de reparații la centralele nucleare.

De la sfârșitul lunii martie, sectorul energetic ucrainean a fost ținta unor atacuri masive rusești cu rachete și drone. Au fost provocate întreruperi de curent în multe regiuni, ridicând astfel problema descentralizării capacității de generare.

„Cu siguranță ne vom confrunta cu provocări în vară, iar aceste provocări vor fi legate în primul rând de deficitul de capacitate din cauza deteriorării centralelor electrice”, a declarat Volodymyr Kudrytskiy, șeful operatorului de rețea Ukrenergo.

După ultimele atacuri asupra sistemului energetic, Ukrenergo a impus restricții de alimentare cu energie consumatorilor industriali. În același timp, guvernul a îndemnat populația să economisească energie electrică, potrivit Reuters.