Infofinanciar > Lumea la zi > Zelensky spune că Ucraina are nevoie de mai multe arme pentru a opri avansurile rusești
Lumea la zi

Zelensky spune că Ucraina are nevoie de mai multe arme pentru a opri avansurile rusești

Volodimir Zelensky
sursa foto arhiva companiei

Președintele Volodymyr Zelensky a declarat joi că Ucraina ar putea opri avansarea forțelor rusești în est dacă țările aliate ar crește furnizarea de arme.

Liderul ucrainean a făcut aceste comentarii în cadrul unei conferințe de presă comune la Kiev cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, aflată în vizită la Kiev, la mai bine de doi ani după ce Rusia a lansat invazia sa la scară largă.
De la începutul anului, Rusia a făcut câștiguri teritoriale mici, dar constante, în estul țării, în timp ce forțele ucrainene sunt epuizate, iar armele și muniția sunt periculos de puține. „Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri pentru a crește livrările de arme”, a declarat Zelenskiy la o ședință de informare în aer liber în centrul capitalei.
„Dacă livrarea de arme va crește, vom putea opri (forțele rusești) în est, unde au inițiativa”.
În timp ce vorbea, sirenele de raid aerian au început să sune, amintind de amenințarea atacurilor rusești cu rachete și drone, care s-au intensificat în întreaga țară, provocând întreruperi de energie electrică pentru sute de mii de civili, scrie Reuters.