Infofinanciar > Vocile afacerilor > Se lansează Uber Melc! 90% mai puțini șoferi și costuri ridicate
Vocile afacerilor

Se lansează Uber Melc! 90% mai puțini șoferi și costuri ridicate

Se lansează Uber Melc (Sursă foto: arhiva companiei)
sursă foto: arhiva companiei

Reprezentanții companiei Uber în România anunță lansarea Uber Melc. Iar produsul este disponibil în aplicație luni, 18 martie, și până la data de 19 martie. Acesta va ilustra modul în care aplicația va funcționa cu aproximativ 90% mai puțini șoferi și costuri ridicate pentru consumatori.

Pe 8 martie 2024, Ministerul Transporturilor a publicat un amendament la OUG 49/2019, care reglementează serviciul Uber din 2020. Propunerea de a schimba această ordonanță afectează mai mult de 90% din vehiculele disponibile astăzi pe platformă, conform numerelor înregistrate de ARR.

Uber ca un melc

În consecință, disponibilitatea serviciilor va fi drastic redusă, în timp ce pasagerii nu vor putea folosi aplicația Uber așa cum au fost obișnuiți din momentul în care s-a lansat în România acum 9 ani. Schimbările vor afecta timpii de așteptare, influențând creșterea
costurilor.

Călătoriile cu Uber vor fi mai puțin accesibile și convenabile. Uber Melc imită experiența comandării unei curse în cazul în care propunerile vor fi implementate. În timpul utilizării aplicației, pasagerii vor fi întâmpinați de un mesaj conținând informații despre propunerile curente pentru legea transportului alternativ. După închiderea mesajului, pe 18 martie utilizatorii vor vedea în aplicație în majoritatea timpului doar produsele UberX și Uber Melc.

Care sunt caracteristicile produsului?

 • Număr limitat de vehicule disponibile;
 • Timpi de așteptare mult mai mari;
 • Costuri ridicate semnificativ

„Prin Uber Melc vrem să ilustrăm cum va arăta peisajul mobilității urbane dacă noile propuneri pentru OUG 49/2019 vor fi implementate. În timp ce zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări, pasagerii vor avea timpi de așteptare foarte mari, dar și creșteri semnificative de costuri pentru călătoriile lor, acestea fiind două schimbări majore care vor influența înlăturarea unui serviciu esențial pentru mulți dintre ei.

Cei care utilizează Uber pentru a preîntâmpina lipsa locurilor de parcare, care își trimit copiii la grădiniță alături de bunici, care merg la birou sau pur și simplu au de rezolvat ceva în oraș nu vor mai putea folosi un serviciu pe care l-au accesat de aproape un deceniu, la simpla
apăsare a unui buton. Invităm utilizatorii să încerce Uber Melc pentru a înțelege impactul pe care îl pot avea noile propuneri, întrucât aceasta poate deveni singura variantă pentru transportul alternativ în România”, spune Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru Europa Centrală și de Est.

Cum funcționează Uber Melc

 • Deschide aplicația Uber
 • Vei vedea mesajul informativ pe ecran
 • Accesează link-ul pentru mai multe detalii
 • Închide mesajul și selectează Uber Melc
 • Așteaptă mult timp pentru o cursă scumpă
 • Urmărește traseul și partajează locația și timpul de sosire cu o persoană de încredere
 • Plătește prin card sau cash
 • Evaluează cursa și oferă feedback
 • Vei primi factura pe email sau o poți descărca din aplicație