Infofinanciar > Info > „Turul” doi de antrenament pentru Evaluarea Națională. Cum trebuie să se pregătească elevii?
Info

„Turul” doi de antrenament pentru Evaluarea Națională. Cum trebuie să se pregătească elevii?

scoala -sursa foto INQUAM PHOTOS, Octav Ganea
scoala -sursa foto INQUAM PHOTOS, Octav Ganea

Ministerul Educației și Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație au publicat al doilea set de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională din acest an.

Primul set a fost pus la dispoziția elevilor pe 18 aprilie, iar în fiecare luni o să apară un nou set de teste de pregătire. S-a precizat că pe 25 aprilie nu au fost publicate testele pentru că a fost a doua zi de Paște. Ca elevii să vadă cât de bine s-au descurcat la acest test de pregătire, în fiecare zi de vineri vor primi baremele de corectare și notare, excepție face baremul pentru prima tură de teste pentru că în acea zi a fost Vinerea Marea de dinaitea Paștelui ortodox.

Acest set conține teste pentru toate probele care vor fi date în cadrul Evaluării Naționale: Limba și literatura română; Matematică și Limba și literatură maternă, respectiv maghiară și germană. Astfel,  fiecare elev se poate acomoda mult mai bine cu tipul de exerciții pe care le va avea de făcut și cu introducerea datelor personale.

Rezultate mai slabe, antrenament mai mult

Datorită acestor antrenamente, elevul se poate pregăti mult mai bine pentru examenul pe care îl va da după terminarea școlii gimnaziale. Introducerea acestor seturi pregătitoare reprezintă și o cale prin care se va încerca mărirea  procentului de promovare în rândul elevilor. La simulările din acest an au fost rezultate mai slabe decât sesiunile din anii anteriori, iar Ministerul Educației dorește să rezolve această problemă. Ministrul Educației afirmă și faptul că aceste teste sunt realizate în funcție de rezultatele obținute la simulări. Totuși, s-a făcut precizarea că subiectele de la simulări pot fi mai dificile decât cele de la examenul în sine.

Elevii de clasa aVIII-a termină cursurile la data de 3 iunie, cu o săptămână înainte de celelalte clase. Tot conform calendarului oficial, elevii vor susține pe 14 iunie proba la Limba și literatura română, pe 16 vor da proba la matematică. Examenul pentru limba maternă o să fie susținut la data de 17 iunie. Pe 23 iunie se vor afișa rezultatele, iar din această zi și până pe 24 iunie la ora 12:00 elevii vor putea depune contestații. În final, pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele după contestație.