Infofinanciar > Lumea la zi > Trump îl învinge pe Biden în 6 state
Lumea la zi

Trump îl învinge pe Biden în 6 state

Trump îl învinge pe Biden în 6 state
Sursa arhiva companiei

Fostul președinte Trump îl învinge pe președintele Biden în șase din șapte dintre cele mai apropiate state de influență, potrivit unui nou sondaj al Wall Street Journal, publicat miercuri.

Trump are un avans de mai multe puncte în fiecare zonă de confruntare, cu excepția Wisconsin, unde Biden conduce cu trei puncte.

Trump preia controlul

Donald Trump are un avans de două puncte în Michigan și de trei puncte în Pennsylvania. Totuși fiecare dintre aceste zone au o parte semnificativă de alegători indeciși.

Potrivit sondajului realizat de Nick Robertso, Joe Biden a câștigat în Georgia, Nevada și Arizona la ultimele alegeri. Chiar dacă toate acestea au o susținere mai puternică pentru Trump. Totuși în prezent Trump conduce în Georgia cu 3 puncte, în Nevada cu 4 puncte și are un avans semnificativ de 5 puncte în Arizona.

Despre Robert F. Kennedy Jr

Candidații terți și independenți ar putea fi cheia pentru oricare dintre candidați, cu grupul obținând aproximativ 15% din voturi în sondajele din toate statele. Robert F. Kennedy Jr a primit sprijin atât din partea lui Biden, cât și din partea lui Trump. Cu toate astea democrații au intensificat eforturile de a îndemna alegătorii să se îndepărteze de el în ultimele săptămâni.

Robert F. Kennedy Jr a candidat pentru scurt timp la nominalizarea democrată. Acesta se află pe poziția de outsider a candidatului independent. Totuși scepticismul față de guvern și poziția anti-vaccin l-a făcut popular printre alegătorii anti-sistem din ambele partide.

Ce avantajele lui Trump și Biden

În ceea ce privește problemele, Trump are un avantaj în ceea ce privește economia, granița și inflația.

În timp ce Biden are un avantaj în ceea ce privește avortul. Democrații au pus accentul pe drepturile de reproducere ca fiind o problemă cheie pentru noiembrie, concentrându-se pe fertilizarea in vitro (FIV) ca punct de raliere pentru susținători. Deasemenea aceștia au început o campanie de promovare în Florida după ce Curtea Supremă a statului a deschis calea pentru o interdicție strictă a avortului de șase săptămâni.

Ce spun respondenții

Cel puțin 60 la sută dintre respondenții din fiecare swing state, cu excepția Wisconsin, au declarat că economia statului lor se află într-o situație bună. În acest timp un număr semnificativ mai mic a spus că și economia națională este într-o situație bună.

În ciuda faptului că s-au poziționat de partea lui Trump pe probleme economice și au arătat puțină încredere în economia națională, majoritatea respondenților au declarat că economia statului lor se descurcă bine.

Respondenții din Michigan au avut cea mai pozitivă părere despre economie, 51% dintre respondenți spunând că economia națională merge bine și 67% spunând același lucru despre cea a statului lor.

Despre sondajul lui Nick Robertso

Wall Street Journal a intervievat 600 de alegători. Aceștia fiind înregistrați la jumătatea lunii martie pentru datele privind această cursă în trei direcții. Datele economice provin de la un grup de 300 de alegători. Aceștia au fost  înregistrați în aceeași perioadă, cu o marjă de eroare de 5,6%, conform The Hill.