Infofinanciar > Info > Trucuri pentru a nu te îngrăsa de Crăciun! Ce alimente trebuie să conțină meniul de sărbători
Info

Trucuri pentru a nu te îngrăsa de Crăciun! Ce alimente trebuie să conțină meniul de sărbători

libertatea.ro
FOTO:libertatea.ro

De Crăciun, femeile se vor gândi cu groază la kilogramele în plus pe care le vor acumula în urma meselor de sărbători. Potivit site-ului kfetele.ro sunt mai multe metode prin care reprezentantele sexului frumos își pot păstra silueta și după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale românești sunt destul bogate în calorii, mai ales cele preparate de Crăciun.

Mirosul cozonacilor scoși din cuptor, sărmăluțele din carne de porc, cârnații de casă, caltaboșul, toba, șoriciul, salata de boeuf, toate reprezintă o provocare pentru silueta și dieta doamnelor.

Alimentele care trebuie evitate

În aceste condiții, reprezentantelor sexului frumos le va fi aproape imposibil să nu acumuleze câteva kilograme în plus. Puțină atenție asupra produselor pe care le consumați vă vor scuti de câteva ore bune petrecute în sala de forță. Nu doar aspectul fizic este afectat de grăsimile sau dulciurile consumate ci întregul organism.

Alimentele pe care trebuie să le consumați pentru a nu vă îngrășa sunt legumele, care, au fost și vor fi mereu aliații unor siluete de invidiat. Prin urmare, este indicat să fie consumate la fiecare masă, în cantități mai mari decât carnea și alte derivate ale acesteia. Evitați astfel consumul prea multor calorii.

Un alt sfat ar fi să consumați fructe atunci când vă este poftă de ceva dulce, o felie de cozonac și o prăjitură pot fi consumate oricând dacă nu se face abuz. Trebuie precizat că și fructele îngrașă, cel mai bine ar fi ca acestea să fie consumate nu imediat după masă, ci la o distanță de două ore.

Gimanstica este cheia unui trup sănătos

Maioneza și mezelurile trebuie evitate pe cât de mult posibil, iaurturile slabe o să vă ajute să stați departe de mâncarea grasă. Preparatele gătite la cuptor, cârnații sau friptura sunt perfecte pentru a simți spiritul Crăciunului. Oricât de mult vă veți abține să mâncați foarte mult, caloriile în plus și zilele libere vor reprezenta un real dușman al taliei.

Pentru a evita acest lucru, puteți apela la câteva trucuri. De exemplu, consumați cât mai multă apă plată, mai ales înainte de masă. Un alt sfat, ar fi să vă ridicați de la masă cu stomacul pe jumătate gol, nu atunci când sunteți sătulă. Nu combinați mai multe tipuri de proteine, consumați fie doar carne cu garnitură de legume, fie ouă sau brânză.

De asemenea, indicat ar mai fi să vă puneți porții mici în farfurie și să mâncați încet și să mestecați cu grijă. După masă, beți ceaiuri de digestie. Ideale sunt cele de ghimbir sau de gălbenele. Nu uitați că puțină gimnastică n-a făcut nimănui rău, prin urmare, 20 de minute de exerciții sunt binevenite pentru organism, potrivit kfetele.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.