Infofinanciar > Info > Tronsonul patru al autostrăzii A7, de la Focșani la Buzău va fi gata în toamnă
Info

Tronsonul patru al autostrăzii A7, de la Focșani la Buzău va fi gata în toamnă

Loturile 1 și 2 de pe A7 o să fie gata până în octombrie
Foto: facebook.com

Șoferii vor putea circula din toamnă pe tronsonul patru al autostrăzii A7, de la Focșani la Buzău, în lungime de 83 km, a anunțat ministrul transporturilor Sorin Grindeanu.

El a precizat astăzi, în timpul unei vizite pe șantierul viitoarei autostrăzi, că în următoarea perioadă vor fi finalizate studiile de fezabilitate pentru celelalte tronsoane ale A7 până la Siret.

Tronsonul patru va fi gata

Sorin Grindeanu: ”Aproape s-au finalizat studiile de fezabilitate și pe tronsonul Pașcani-Suceava. În următoarele săptămâni probabil vom fi în stare să scoatem la licitație și acea bucată de la Pașcani la Suceava. Știți că ținta noastră să ne ducem până în sus, la Siret. Probabil în primăvara acestui an o să reușim să terminăm studiile de fezabilitate și de la Suceava la Siret. E important acest lucru”.

Autostrada A7 Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani are o lungime de 319 km și este împărțită în patru secțiuni.

Autostrada A7

Autostrada A7, denumită și Autostrada Moldovei sau Autostrada Unirii Principatelor Române este o autostradă aflată în construcție în România. Primele construcții pe o porțiune din ea au fost începute în 2016 și abandonate în anul următor. Ele au fost reluate de un nou constructor abia în primăvara lui 2019.

În primăvara lui 2022, erau în desfășurare licitațiile pentru execuția proiectului între Ploiești și Focșani, în timp ce cele de la Focșani la Bacău Sud și de la Bacău Nord până la Siret sunt încă în curs de elaborare a proiectului tehnic.