Infofinanciar > Lumea la zi > Trasând liniile roșii ale Ucrainei. Extrema dreaptă franceză vorbește despre Rusia
Lumea la zi

Trasând liniile roșii ale Ucrainei. Extrema dreaptă franceză vorbește despre Rusia

sursa foto los Echos
Sursă foto: arhivă

Liderul extremei drepte din Franța, Jordan Bardella, a încercat luni să-i liniștească pe aliații europeni. Cu privire la angajamentul său față de Ucraina. Și la disponibilitatea sa de a înfrunta Rusia dacă va deveni prim-ministru. Dar a precizat unde se va opri sprijinul guvernului său pentru Kiev.

Partidul Raliul Național (RN) al lui Bardella, pe care adversarii îl acuză este prea blând față de Rusia. Se pare va obține cele mai multe voturi în alegerile parlamentare anticipate. Care vor avea loc la 30 iunie și 7 iulie. Și ar putea forma următorul guvern al Franței.

Acest lucru a stârnit îngrijorări la Kiev. Și în alte capitale europene cu privire la faptul că sprijinul Franței pentru Ucraina, ferm sub conducerea președintelui Emmanuel Macron, ar putea slăbi. Având în vedere semnalele contradictorii pe care Raliul Național le-a trimis. De când Rusia a invadat Ucraina în 2022.

În ultimele luni, guvernul lui Macron a trimis rachete cu rază lungă de acțiune care pot ajunge pe teritoriul Rusiei.promis avioane de război și a cerut țărilor europene trimită personal militar în Ucraina. Pentru a antrena trupele acesteia.

Dar, spre deosebire de Macron, care a fost ambiguu cu privire la cât de departe ar putea merge Parisul în angajamentul său față de Ucraina. Bardella a spus că a existat o linie pe care guvernul său nu o va depăși.

Deși sunt în favoarea continuării sprijinirii Ucrainei cu logistică și echipamente de apărare, linia mea roșie rămâne rachetele cu rază lungă de acțiune sau orice echipament militar care ar putea duce la escaladare, adică orice ar putea lovi direct orașele rusești, a spus el, potrivit reuters.