Infofinanciar > Info > Transfăgărășanul se va moderniza! A fost semnat contractul
Info

Transfăgărășanul se va moderniza! A fost semnat contractul

transfagarasanul sursa foto dreamstime
Sursa foto: arhiva companiei

Conform informațiilor pe care le-a transmis secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a fost semnat contractul pentru elaborarea documentației care este necesară pentru modernizarea Transfăgărășanului.

Mai exact, este vorba despre tronsonul care se află între kilometru 104 și kilometrul 130+800. Contractul a fost semnat cu ofertantul care a câștigat licitația, mai exact cu Rutier Connex XXI SRL.

Transfăgărășanul, deschis tot anul

Motivul pentru care se realizează studiul de fezabilitate este pentru a găsi rezolvări tehnice prin care Transfăgărășanul să poată fi deschis pe întreaga perioadă a anului. Este vorba, mai exact, despre porțiunea dintre Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada.

Printre soluții se regăsesc următoarele:

– copertine de protecție din beton
– lucrări de siguranță rutieră
– panouri de informare digitale la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara) care să arate șoferilor numărul de locuri de parcare libere, condițiile meteo (vânt/polei/temperaturi)
– zone pentru parcări cu spații pentru comercianți și taxarea lor
– View Point
– închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac
– îmbunătățirea siguranței în punctele negre cu risc de accidente.

Costul contractului

În total, valoarea acestui contract se ridică la suma de 8,4 milioane de lei, fără TVA. Banii sunt asigurați din fonduri europene care sunt nerambursabile. Acest lucru se realizează prin intermediul Programului Transport 2021-2027. Acest contract are o durată de 12 luni.

Lungimea traseului impresionant, care trece prin munții Făgăraș, este de 151 de kilometri. Acesta începe din comuna Bascov, județul Argeș și se finalizează la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov. Mai exact, în apropiere de comuna Cârțișoara, informează economica.net

Mesajul directorului CNAIR

De asemenea, anunțul conform căruia a fost semnat contractul a mai fpst făcut și de către directorul CNAIR, Cristian Pistol.

„Încă un pas important pentru modernizarea Transfăgărășanului! Am semnat astăzi Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate  – documentația de avizare a lucrărilor de interventii – pentru sectorul DN 7 C cuprins între km 104+000 și km 130+800”, a transmis acesta pe pagina sa de socializare Facebook.

„În baza acestui contract trebuie stabilite soluții tehnice a căror aplicare să permită circulația pe Transfăgărășan pentru o perioada de timp cât mai îndelungată (de preferat pe tot timpul anului), inclusiv pe secțiunea Piscu lNegru – Cabana Bâlea Cascadă”, a mai adăugat Cristian Pistol, potrivit profit.ro

Lucrări pe Transfăgărășan

Totodată, conform unor informații pe care le-au transmis reprezentanții CNAIR, pe Transfăgărășan au loc mai multe lucrări. Este vorba despre lucrări de întreținere și securizare a tunelurilor care se află în această zonă.

Conform informațiilor transmise de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, DRDP București efectuează pe N 7C – Transfăgărășan, în județul Argeș, „lucrări de punere în siguranță a tunelului”, potrivit stiridesibiu.ro