Infofinanciar > Info > Traficul la frontieră s-a dublat față de anul trecut
Info

Traficul la frontieră s-a dublat față de anul trecut

granita Sursă foto Trans.INFO
Sursă foto: Trans.INFO

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) a anunțat că aproximativ 1.440.000 de persoane, fie cetățeni români sau din alte țări au efectuat formalitățile necesare pentru trecerea frontierei weekendul trecut. Această creștere de treceri la frontieră reprezintă o majorare de 102% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, pe data de 30 iulie, prin toate punctele de frontieră s-au efectuat formalitățile de control, atât pentru intrarea în țară, cât și pentru ieșire. Peste 510.500 de cetățeni români au tranzitat pe la punctele de graniță din România, și peste 134.100 mijloace de transport au trecut granița, pe ambele sensuri, conform Agerpres.

„Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, recomandăm cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor”, transmite IGPF.