Infofinanciar > Info > Toți românii vor avea bani de alimente pentru masa de Paște! La ce trebuie să fie atenți atunci când utilizează cardurile
Info

Toți românii vor avea bani de alimente pentru masa de Paște! La ce trebuie să fie atenți atunci când utilizează cardurile

Primele de Paște
Sursa foto: arhiva companiei

În acest an, oficialii au luat decizia de a le oferi românilor tichete pentru Paște. Este vorba, mai exact, despre cei care nu au venituri substanțiale. Persoanele care îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate, trebuie să îl aștepte pe poștaș. Acesta poate veni chiar de la jumătatea acestei săptămâni.

În ziua de joi, 25 aprilie, începe distribuirea tichetelor de masa de Paște din acest an. Voucherele le sunt acordate românilor care au venituri mici.

La cine ajung banii

Această măsură se adresează tuturor celor care au depus solicitările pentru a primi aceste sume din partea statului. Depunerile s-au realizat la direcțiile de protecție socială.

Începând cu data de 26 aprilie a acestui an încep să se facă livrările banilor. Distribuirea tichetelor sociale se realizează prin intermediul Poștei Române. Acest proces a început de pe data de 18 aprilie, în majoritatea localităților de la noi din țară.

Ce primesc beneficiarii

Fiecare beneficiar va primi un singur tichet. Valoarea acestuia este de 125 de lei. Acest sprijin financiar nu se va putea utiliza decât pentru achiziționarea de produse alimentare. Un aspect pe care românii trebuie să îl cunoască este acela că tichetele nu se pot utiliza pentru achiziționarea de alcool și țigări.

Printre românii care primesc acest sprijin financiar din partea statului se numără și persoanele care beneficiază de sprijin minim de incluziune. De asemenea, din categoria beneficiarilor mai fac parte și persoanele care sunt încadrate cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu.

În această listă se mai regăsesc și pensionarii ale căror venituri lunare nete nu trec de pragul de 1.450 de lei. Totodată, și românii care au venituri nete lunare care se încadrează între 1.282 de lei și 1.450 de lei, mai beneficiază de acest sprijin din partea statului.

Nu în ultimul rând, acești bani din partea statului vor mai merge și către persoanele care sunt mai în vârstă de 60 de ani și care nu au nicio sursă de venit declarată.

Informații importante pentru români

Un alt aspect esențial pe care românii trebuie să îl aibă în vedere este că o persoană nu poate beneficia de mai multe tichete din partea statului. Conform legii, cu toate că acesta face parte din mai multe categorii, nu poate primi decât cei 125 de lei.

Banii se vor livra până la data de 26 aprilie, cel târziu. Acest lucru este valabil pentru toate zonele de la noi din țară. Totuși, există un detaliu pe care oficialii pare că nu l-au luat în calcul.

Este vorba despre faptul că unii beneficiari ar putea fi catolici. În acest caz, aceștia și-au sărbătorit Paștele pe data de 31 martie. Numai cetățenii care sunt creștini ortodocși vor primi, în mod real, tichetele de Paște, deoarece acesta se va sărbători pe data de 5 mai 2024, informează romaniatv.net