Info

Tot mai mulți turiști români aleg Thailanda. Un sejur la 4 stele pornește de la 1.500 de euro, mai ieftin ca la Mamaia

Thailanda realitatea.md
Sursa foto: realitatea.md

În ultimii trei ani, tot mai mulți români aleg să viziteze Thailanda, care a devenit o destinație turistică accesibilă. Pe lista locurilor preferate de conaționali se numără insula Phuket, parcurile tematice, templele budhiste precum și alte insule mai mici.

Una dintre destinaţiile turistice cele mai vizitate ale Thailandei este regiunea Phuket, punctul de atracție fiind insula cu acelaşi nume. „Am fost acolo în septembrie 2005 și am descoperit un veritabil paradis. Ce înseamnă Phuket? Resorturi de lux, dar la preţuri accesibile, dispuse în mijlocul unor grădini paradisiace. Practicarea turismului de aventură, aşa cum ar fi elephant trekking-ul sau raftingul. Parcul Tematic PhantaSea, cu adevărat fantastic, construit în stil tradiţional thailandez. În fiecare seară, într-o sală de spectacole mai mare decât Sala Palatului, au loc show-uri de neuitat, ale căror vedete sunt… elefanţii”, a declarat consultantul în turism Traian Bădulescu.

Phuket este cea mai mare insulă din Thailanda și, fără îndoială, cea mai faimoasă. Insula este o destinație favorită a pasionaților de scufundări subacvatice, este renumită pentru plajele sale, pentru orașul omonim, templul Wat Chalong și pentru statuia uriașă a lui Budha, de 45 de metri înălțime. Destinații favorite sunt și insulele mai mici, precum Koh Phi Phi (unde s-a turnat filmul „The Beach”, precum și zona Krabi, situată pe continent.

Vacanțe la 5 stele, de la 2.700 de euro

Phuket are un aeroport internaţional, insula fiind la o oră de zbor de Bangkok, și servește ca punct de plecare pentru cei care doresc să viziteze şi alte destinaţii, precum Krabi sau alte insule din Marea Andaman.

Numeroase hoteluri de lux thailandeze sunt investiții străine cotate la 5 stele. În ultimii 15 ani, trei sferturi dintre turişti care au vizitat Thailanda în perioada noiembrie – aprilie, care reprezintă vârful de sezon, au provenit din Europa. Cei mai mulți turiști se înregistrează din Marea Britanie, Germania și Franţa, urmați de cei din Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud.

În ultimii ani, printre turiști se numără și tot mulți români care au ales această destinație exotică. Thailanda a devenit o destinație turistică populară mai ales în ultimii trei ani. Creșterea cererii se observă și în evoluția ofertei pentru anul 2023. Ofertele agențiilor de turism ornesc de la prețuri de 1.500-1.700 de euro pentru un sejur la un hotel de 4 stele, în Phuket sau Krabi. Pentru o vacanță la un resort de 5 stele de șapte nopți de cazare, prețul pornește de la 2.700 de euro. Cei care nu vor să apeleze la o agenție de turism și să-și rezerve singuri locurile la hotel, beneficiază începând de anul acesta și de zboruri ieftine, prețul mediu pentru o persoană fiind în jur de 250 de euro.

Thailandezii sunt ospitalieri și excesiv de politicoși

Thailanda este renumită ca destinație turistică nu doar datorită frumuseții naturale a zonelor și pentru resorturile de lux, ci și din cauza ospitalității și pentru politețea excesivă a locuitorilor.

„Thailanda înseamnă „ţara libertăţii”. Cândva denumită Siam, Thailanda oferă cultură, aventură, şi, poate că în primul rând, o adevărată lecţie de ospitalitate, nemaîntâlnită, în această formă, nicăieri în lume. Thailandezii au spiritul ospitalităţii în sânge. Aşa s-au născut. Mereu zâmbitori, ei se bucură din tot sufletul atunci când primesc un oaspete. Politeţea, uneori extrem de exagerată pentru un european, încântă în mod deosebit turiştii”, mai precizează Traian Bădulescu, citat de Antena 3 CNN.