Infofinanciar > Info > Tot ce trebuie să știi despre ajutorul de la stat anul acesta. Banii sunt garantați
Info

Tot ce trebuie să știi despre ajutorul de la stat anul acesta. Banii sunt garantați

voucher (sursă foto: playtech.ro)
Foto: Facebook.com

În ajunul sărbătorilor de iarnă, 2,5 milioane de persoane au beneficiat și de o altă formă de suport financiar din partea statului. Astfel, s-au primit 250 de lei sub formă de tichete sociale. Vouchere, destinate achiziționării de alimente, sunt oferite special pentru Crăciun și Anul Nou.

Zonele cu cel mai mare număr de beneficiari ai voucherelor pentru alimente și mese calde includ Bucureștiul (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) și Bacău (82.410).

Totul este sub control

Reprezentantul oficial al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat că „Este adoptată hotărârea pentru aprobarea mecanismului de implementare a măsurilor de acordare a unui sprijin material. El este destinat unor categorii de persoane defavorizate, pensionari sau persoane cu dizabilităţi. Plafonul maxim de venituri a fost majorat la 2.000 de lei, faţă de 1.700 de lei, valabil anul trecut. Pentru anul în curs, tichetul are o valoare nominală de 250 de lei şi se acordă o dată la două luni. Banii pot fi folosiţi exclusiv pentru achiziţionarea de alimente şi mese calde.  Ei pot fi utilizaţi în termen de 12 luni de la data fiecărei alimentări”.

Cine ce primește

În acest moment, aproape 2,5 milioane de cetățeni români primesc acest ajutor financiar de la stat. Însă se observă o creștere a numărului de persoane eligibile pentru cardurile de alimente și mese calde. Iată cine se bucură de aceste drepturi:

  1. a) Pensionarii cu venituri lunare nete mai mici de 1.500 lei;
  2. b) Persoanele cu diferite grade de handicap și venituri sub 1.500 lei;
  3. c) Gospodăriile cu minimum doi copii, având un venit per membru sub 600 lei;
  4. d) Familii monoparentale cu venit per membru sub 600 lei;
  5. e) Gospodăriile beneficiare de ajutor social, conform Legii nr. 416/2001;
  6. f) Persoanele fără adăpost.

Ministerul Muncii va actualiza lunar lista beneficiarilor. Se vor asigura că noii eligibili sunt incluși. Verificarea veniturilor pentru categoriile a)-d) este realizată de ANAF.