Infofinanciar > Info > Top cele mai bune orașe pentru o afacere. București se situează pe locul 13
Info

Top cele mai bune orașe pentru o afacere. București se situează pe locul 13

Top cele mai bune orașe pentru o afacere
Sursa foto: capital.ro

Potrivit unui nou raport realizat de compania The Knowledge Academy din Marea Britanie, Parisul a fost desemnat cel mai potrivit oraș pentru a începe o nouă afacere. Indică faptul că Parisul este urmat îndeaproape de Madrid și Barcelona în acest clasament. Orașul București se situează pe locul 13, devansând orașe precum Manchester, Geneva, Viena, Bruxelles și chiar Roma.

Evaluarea orașelor în acest clasament s-a făcut pe baza mai multor criterii, inclusiv disponibilitatea spațiilor de birouri, costurile de închiriere, proximitatea universităților de prestigiu, viteza internetului și altele. Raportul nu a luat în considerare factori precum reglementările guvernamentale, birocrația sau sistemul fiscal.

Franța și Spania se remarcă în acest clasament, având multiple orașe în primele poziții. Londra ocupă locul patru. Parisul se bucură de un „sprijin guvernamental și un ecosistem de afaceri bine dezvoltat”. Găzduiește unele dintre cele mai prestigioase universități și centre de afaceri din Europa. Lyon, al treilea cel mai mare oraș din Franța și un important centru universitar, se clasează pe locul al cincilea în acest top, beneficiind de una dintre cele mai rapide conexiuni la internet din Europa, conform dailybusiness.ro.