Infofinanciar > Esential > Top 100 Performeri din Sănătate. Dr. Robert Lazăr, ExMedica. Excelență în pregătirea preoperatorie: „Să nu uităm că acolo unde sunt greutăți sunt și oportunități”
Esential

Top 100 Performeri din Sănătate. Dr. Robert Lazăr, ExMedica. Excelență în pregătirea preoperatorie: „Să nu uităm că acolo unde sunt greutăți sunt și oportunități”

Dr. Robert Lazăr, ExMedica
sursa foto: Arhivă personală

Gala Top 100 Performeri din Sănătate, realizată de Revista Capital, a avut printre câștigători, la categoria Clinici private, ExMedica, prima clinică privată din România care oferă servicii medicale de pregătire preoperatorie pentru chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie printr-o echipă formată din 20 de medici specialiști care își oferă expertiza în mai multe arii medicale.

Premiul a fost ridicat de Dr. Robert Lazăr, director medical al clinicii medicale.

Mulțumesc foarte mult pentru acest premiu. Înseamnă mult pentru noi, suntem onorați. Mulțumesc întregii echipe pentru efortul depus în ultimii zece ani, mulțumesc întregii echipe medicale care și-a pus toate resursele la bătaie pentru ca pacienții noștri să fie bine tratați. Le mulțumim și pacienților, pentru că ei sunt principala noastră resursă pentru a merge mai departe. Rămân impresionat de numărul și de puterea celor care au fost premiați astăzi, sunt impresionat asupra domeniilor vaste propuse astăzi. Vă mulțumim mult de tot.”, a declarat Dr. Robert Lazăr la ridicarea premiului.

Dr. Robert Lazăr, ExMedica

Dr. Robert Lazăr, ExMedica

Pornind de la cardiologie, chirurgie cardiovasculară, medicină internă, urologie și endocrinologie, până la neurologie, neurochirurgie, ORL, pneumologie, toate problemele de sănătate își găsesc rezolvarea. Mai mult, pacienții beneficiază de un laborator de recoltare de analize, servicii medicale la domiciliu și chiar pachete de investigații complete într-o singură zi.

O clinică construită în jurul valorii umane

După spusele directorului medical Robert Lazăr, ExMedica este construită în jurul valorii umane, fiind susținută de o echipa preocupată de sănătatea fiecărui pacient în parte, prin oferirea de servicii medicale de excelență. Crezul acestei clinici private pornește de la ideea că fiecare pacient este în primul rând un om, iar respectul pentru sănătatea lor primează.

“Autenticitate (trăsătură transmisă și „proiectului de suflet” ExMedica), comunicare (în echipa, cu pacienții, cu partenerii medicali și nu numai) și nu în ultimul rând, grijă continuă pentru pacienți și față de echipa”, a explicat doctorul Robert Lazăr, vorbind despre cele mai importante calități ale unui manager medical.

Totuși, directorul medical ExMedica spune că este nevoie de “efort, susținere și o bună comunicare, într-o echipa sudată și experimentată” pentru a depăși toate obstacolele.

“Să nu uităm că acolo unde sunt greutăți sunt și oportunități. Și le fructificăm continuu prin rezultate și o dezvoltare susținută”, a continuat acesta.

În activitatea unei clinici cea mai grea parte se referă la “interfața echipă-pacienți”.

“Acolo se intersectează muncă susținută pe diferite paliere (medical, economic, marketing) și eficiența și performanța echipei, dorința de inovare și progres, pragmatismul managerial. Și, de multe ori asta înseamnă supraviețuirea în piață medicală”, a mai explicat managerul medical al clinicii.

Atenție deosebită acordată echipamentelor medicale moderne

Clinica ExMedica acordă constant o atenție deosebită echipamentelor medicale ultramoderne, alături de devotament și atenție sporită oferite pacienților.

“Investițiile din ultimul an au fost diverse, căutând să fim cât mai aproape de nevoile pacienților noștri. Printre acestea se numără dispozitivul medical T-Care, util în tratarea anumitor boli neurologice, urologice, terapia durerii sau incontinența urinară, cât și ecograful EPIQ Elite”, spune doctorul Robert Lazăr.

Acesta recunoaște că atât echipa medicală, cât și dotarea cu echipamente, sunt la fel de importante.

„O echipa medicală de excepție oferă servicii medicale de excelență cu o dotare de excepție. Ambele (echipa și dotarea) se potențează una pe altă. Împreună sunt premisa de bază a performanței. De menționat că, o dotare de excepție, fără echipa medicală competentă, înseamnă o investiție inutilă”, a adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, directorul medical ExMedica a transmis “că studiile efectuate în SUA arată că cei mai buni manageri medicali sunt medicii, nu economiștii și nici juriștii”.

„Înclinația pentru partea administrativ managerială cultivată în peste 10 ani de efort și experiență, dublată de dorința (devenită în realitate) a unui proiect medical elitist într-o piață concurențială în continuă dezvoltare și schimbare sunt câteva repere din traiectoria managerială aleasă”, a conchis Robert Lazăr.

Excelența în medicină premiată la Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, care a avut loc miercuri, 24 mai 2023, începând cu ora 19.30, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce vor fi prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.

Capital Top 100 Performeri din Sănătate a fost lansat în cadrul evenimentului și este structurat pe 10 categorii: Excelența în Medicină, Educație și cercetare, Spitale de Stat, Spitale Private, Clinici Private, Producție și Servicii Medicale, Distribuție și Retail Pharma, Producători de Medicamente, Producători de suplimente alimentare și Autorițăți din Sănătate.