Infofinanciar > Esential > Capital Top 100 Manageri. Adina Vidroiu, Microsoft: „Vom continua dezvoltarea de talente în România“
Esential

Capital Top 100 Manageri. Adina Vidroiu, Microsoft: „Vom continua dezvoltarea de talente în România“

Adina Vidroiu, Microsoft România
Sursa foto: Arhiva companiei

Microsoft România este, de mai mulți ani, deținătorul titlului de cel mai dorit angajator. Un statut aparte care are la bază și rezultatele obținute de echipa coordonată de către Adina Vidroiu, HR Director Microsoft România, Republica Moldova și Ungaria, unul dintre premianții ediției 2024 a Galei Capital Excelență în Management.

Adina Vidroiu, HR Director Microsoft România, Republica Moldova și Ungaria, a fost premiată în cadrul ediției 2024 a Galei Capital Excelență în Management pentru extinderea programelor HR românești la nivel regional.

„În spatele acestui premiu se află o echipă întreagă de resurse umane, dar și o întreagă organizație, fără de care noi n-am putea fi aici. Pentru noi, angajamentul rămâne în continuare de a dezvolta talentele din România și de a investi în creșterea organizației Microsoft România. Astfel încât să să fie una din companiile care ne reprezintă ca țară, dar și în portofoliul pe care Microsoft îl are. În continuare ne vom păstra investiția în educația din România și în digitalizare. Și, bineînțeles, în ceea ce noi credem foarte tare – partea de diversitate și incluziune“, a declarat Adina Vidroiu pe scena Galei Capital.

Proiecte remarcabile

Microsoft România a fost declarată în 2023, conform sondajelor companiilor de recrutare, „Cel mai dorit angajator al anului“. Este un titlu pe care compania îl primește în mod constant, atât în România, cât și în alte țări. Și care demonstrează importanța pe care gigantul software o acordă oamenilor.

„La Microsoft, împreună cu echipa mea, am avut ocazia să contribuim la dezvoltarea unor proiecte remarcabile. Acestea au influențat în mod semnificativ strategia de gestionare a talentelor și dezvoltarea carierei angajaților noștri pe diverse niveluri“, ne-a declarat Adina Vidroiu.

Primul dintre aceste proiecte este programul „Aspiring People Management“. Proiectul încurajează și sprijină angajații care aspiră să avanseze în roluri de conducere și management. Al doilea, „Rocket“, este un program care îi ajută pe angajați să își accelereze parcursul profesional. Programul se axează pe dezvoltarea liderilor tehnici ai viitorului, identificând și încurajând talentele tehnice excepționale.

Succes confirmat pentru Microsoft România

Datorită succesului acestor proiecte, ele au fost extinse la nivelul EMEA. „Programele noastre sunt elaborate cu atenție pentru a sprijini dezvoltarea profesională și pentru a oferi claritate în ceea ce privește opțiunile de carieră. Pe măsură ce aceste proiecte devin din ce în ce mai populare, colaborăm cu colegii din alte țări pentru a le implementa cu succes și în alte locații Microsoft. Acest lucru demonstrează impactul semnificativ pe care inițiativele inovatoare din România îl pot avea“, a precizat Adina Vidroiu.

Prioritățile pentru anul în curs ale Microsoft România includ consolidarea și extinderea inițiativelor de diversitate și incluziune. Dar și îmbunătățirea continuă a proceselor de HR prin implementarea celor mai recente tehnologii.

Capital Top 100 Manageri

În cadrul Galei Capital Excelență în Management a avut loc și lansarea „Capital Top 100 Manageri“ Ediția 2024. Proiectul reunește manageri din sectorul privat și public cu rezultate și performanțe remarcabile obținute pe parcursul anului trecut. „Capital Top 100 Manageri“ Ediția 2024 este disponibil la toate punctele de difuzare a presei. Dar și online, pe site-ul edituradecarte.ro.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul: RECICLAD’OR, PHILIP MORRIS ROMÂNIA, CATENA, APOLODOR, ALEXANDRION GROUP, REWIRE INTERIOR DESIGN ȘI GALERIA ROMANĂ.

Parteneri media: www.evz.ro, www.infoactual.ro, Evenimentul Istoric, www.infofinanciar.ro și www.edituradecarte.ro

Evenimentul poate fi vizionat integral pe pagina de Youtube Hai România.