Infofinanciar > Info > Tichete sociale 2023. Cine beneficiază de acest sprijin
Info

Tichete sociale 2023. Cine beneficiază de acest sprijin

Cardurile sociale o să fie realimentate în aprilie.
sursă foto: arhiva companiei

Direcția de Asistență Socială Botoșani a primit cereri în vederea acordării tichetelor sociale pentru pensionari. Cererile au fost primite de la începutul lunii noiembrie 2023. Tichetele sociale se acordă pensionarilor de două ori pe an. Înaintea sărbătorilor pascale și înaintea sărbătorilor de iarnă.

Pensionarii care beneficiază de acest sprijin financiar în cuantum de 100 de lei fac parte din sistemului public de pensii. Care au împlinit sau împlinesc în acest an 65 de ani și care au venitul net lunar provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate.

Tichetele sociale vor putea fi ridicate de la sediul DAS, zilnic, în intervalul orar 8:30 – 16:30.

„Pentru pensionarii cu venituri mici este important orice ajutor primit din partea autorității publice locale. De aceea, le transmit acestora să se prezinte la sediul Direcției de Asistență Socială, unde colegii noștri au toată disponibilitatea de a-i ajuta”, a declarat viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează activitatea Direcției de Asistență Socială Botoșani.

Dacă pensionarii care au depus cererile nu se pot prezenta pentru a ridica tichetele, acestea vor fi putea fi acordate reprezentantului legal. Care trebuie să prezinte atât actul său de identitate cât și al beneficiarului, în original. Cei care nu doresc aceste tichete sociale vor putea primi bunuri și servicii în valoare echivalentă. Bunurile constau în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie.

Tichete sociale acordate de primărie

Se va acorda un sprijin financiar de 400 de lei pentru clujenii cu venituri reduse. Au fost înregistrați în acest an 8.000 de beneficiari. În anul 2022, municipalitatea a acordat un număr de 9159 tichete sociale pe suport electronic. Oamenii cu venituri mici beneficiază de sprijin financiar prin programul „Alimente” al Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

Pentru a putea beneficia de tichetele sociale, solicitanții care au domiciliul sau reședința în municipiul Cluj-Napoca trebuie să se încadreze în anumite categorii de persoane.

Beneficiarii trebuie să se încadreze astfel: persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie.

De asemenea, șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie; beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; victimele traficului de persoane și victimele violenței domestice, potrivit RomâniaTV.net