Infofinanciar > Info > Tichete gratuite pentru români. Anumiți cetățeni vor primi bani în plus de Paște
Info

Tichete gratuite pentru români. Anumiți cetățeni vor primi bani în plus de Paște

coș cu ouă și bani; sursă foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

Mulți români se confruntă cu probleme financiare. Astfel, aceștia fac față cu greu noilor costuri de trai, care sunt extrem de ridicate. Presiunea financiară devine și mai mare în perioada sărbătorilor. Mulți români sunt îngrijorați că nu vor avea suficienți bani pentru a pune bucate pe masa de Paște.

În acest sens, anumiți cetățeni vor avea parte de vești bune. O categorie de români va beneficia de tichete sociale. Astfel, vor primi bani în plus în apropierea sărbătorii de Paște.

Ajutor financiar de Paște

Anumite persoane vor avea parte de o veste bună. Primăria unui oraș din România va oferi cetățenilor cadouri de Paște. Este vorba de măsura ce are în vedere oferirea unor tichete sociale chiar înainte de sărbătorile pascale. Acești bani în plus sunt destinați persoanelor care fac parte din diferite grupuri defavorizate. Scopul este ca aceste tichete să fie folosite pentru achiziționarea de alimente, haine sau alte produse necesare.

Această soluție care oferă un sprijin persoanelor aflate în nevoie a fost implementată de Primăria Municipiului Slatina, județul Olt. Înainte de Paște, administrația locală va oferi tichete sociale pentru persoanele vârstnice cu venituri mici, persoanele cu dizabilități și cei care nu au o locuință. Aceste cupoane sunt oferite în special pentru cumpărături, îmbrăcăminte sau articole de îngrijire personală.

Vestea noii măsuri de sprijin a fost postată și pe Facebook, unde au fost detaliate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească locuitorii din Slatina pentru a primi aceste cupoane. De asemenea, au fost explicați și pașii ce trebuie urmați pentru a intra în posesia ajutorului.

Beneficiarii programului

Aceste tichete sociale vor fi oferite unor anumite categorii de români. Printre aceștia se numără persoanele cu handicap grav, mediu sau accentuat. De asemenea, ajutorul se adresează și pensionarilor, fără a se ține cont de vârstă sau tipul de pensie. În acest caz, veniturile pensionarilor nu trebuie să depășească suma de 1.400 de lei pe lună.

O altă categorie care beneficiază de ajutor este cea a persoanelor fără adăpost. A căror venituri se situează sub nivelul salariului minim brut pe țară. În plus, persoanele care au peste 65 de ani și beneficiază de venitul minim de incluziune se vor afla pe lista eligibililor. Acest tip de tichete vor fi oferite și beneficiarilor de indemnizații speciale prevăzute de lege. Dar, veniturile acestora nu trebuie să depășească pragul de 1.400 de lei.

Pentru a beneficia de ajutor, românii trebuie să depună o cerere la nivelul Primăriei Slatina. De asemenea, aceștia trebuie să depună o serie de acte. Printre acestea se numără actul de identitate al solicitantului și documente care să ateste veniturile. Un exemplu fiind deciziile de pensie. În plus, va fi necesar de depus și documentul care atestă încadrarea în grad de handicap, pentru anumite cazuri, conform Cancan .