Infofinanciar > Lumea la zi > The Hill: De ce orice ar alege la prezidențiale în 2024 va fi un eșec
Lumea la zi

The Hill: De ce orice ar alege la prezidențiale în 2024 va fi un eșec

biden trump (Sursă foto: PBS)
Sursa foto Arhiva companiei

Alegerile prezidențiale pot fi încadrate în trei categorii: menținerea cursului, întoarcerea paginii și transformarea. În 2004, președintele George W. Bush a continuat Războiul împotriva terorismului. Americanii au ales să mențină cursul. În 2008, alegătorii au dorit o schimbare de curs și un număr suficient de alegători l-au văzut pe senatorul de atunci Barack Obama (D-Ill.) ca fiind transformator pentru a-l alege.

În 2012, președintele Obama a dus pur și simplu o campanie mai bună decât Mitt Romney. Alegătorii au decis să mențină cursul. În 2016, Donald Trump a devenit vocea anxietății clasei de mijloc. Acesta a obținut o victorie surprinzătoare care a transformat Partidul Republican. În 2020, alegătorii au vrut să coboare volumul și să vindece națiunea, așa că au întors pagina cu Trump și l-au ales pe Joe Biden.

Care alegerea e mai proastă decât alta?

Acum avem o revanșă între președintele Biden și fostul președinte Trump, dar într-un mediu cu tendințe foarte diferite, care determină probleme foarte diferite. Biden, în 2021, a decis să fie un președinte transformațional și să ignore în principal vindecarea națiunii. Acest lucru l-a costat în sondaje. Alte probleme s-au transformat în crize și s-a creat percepția că le ignoră sau le gestionează greșit. Ca urmare, părți ale coaliției sale din 2020 se fractură.

Trump încearcă să compare palmaresul său de președinte cu cel al lui Biden. Totuși, acesta este împiedicat de procese în instanță. Trump are o bază de susținere extrem de loială. Cu toate acestea, imaginea negativă de autocrat care reprezintă o amenințare la adresa democrației îi creează probleme pentru a pătrunde în rândul alegătorilor republicani independenți și nehotărâți.

Într-un al doilea mandat, cu democrații la conducerea Camerei și a Senatului, Biden ar acționa pentru a codifica Roe vs Wade și pentru a acorda amnistie și o cale spre cetățenie migranților. Americanii vor asista la accelerarea „agendei ecologice”, pe măsură ce se apropie termenele impuse de el pentru a elimina combustibilii fosili și pentru a elimina multe aparate electrocasnice. De asemenea, politicile sale economice ar reflecta obiectivele Forumului Economic Mondial. Acest lucru se întâmplă pe măsură ce urmărește să pună economia noastră pe o bază post-capitalistă și să se îndrepte spre o guvernanță globală. Nu este o rețetă pentru unitate, conform thehill.com.

Ce înseamnă o victorie a lui Trump?

O victorie a lui Trump ar exacerba frica și dezgustul în rândul dușmanilor săi. Aceștia vor contesta fiecare acțiune executivă în instanță. Vor analiza fiecare cuvânt pe care îl rostește pentru a-i defini motivațiile ca fiind înrădăcinate în rasism, intoleranță și răutate. Dacă vor recâștiga Camera, democrații probabil că îl vor pune sub acuzare pentru a treia oară. Ei se vor baza pe convingerea lor că este o amenințare la adresa democrației și un dictator în devenire.

Protestele, precum cele din 2020, vor domina peisajul. Mass-media tradiționale vor încadra povestea ca fiind o luptă pentru restaurarea democrației. Guvernatorii statelor albastre nu vor ține cont sau vor refuza să aplice legile federale care, în opinia lor, vor face să se înregistreze progrese în ceea ce privește problemele de bază ale democraților. Nici aceasta nu este o rețetă pentru unitate.

2024 va fi un eșec pentru SUA

Alegerile din 2024 sunt un „lose-lose” pentru America. Agenda lui Biden va continua să transforme America fără a primi permisiunea alegătorilor. Trump va fi blocat la fiecare pas în timp ce încearcă să guverneze. Civilizația americană, despre care se poate spune că se află în declin, va continua să aibă fundațiile erodate și instituțiile sale degradate. Biden va folosi probabil forța guvernului pentru a-și forța adversarii să se conformeze planului său de transformare a Americii.

O a doua președinție Trump ar demonstra că instituțiile și tradițiile noastre nu funcționează eficient atunci când un număr considerabil de americani refuză să accepte rezultatul alegerilor.

În 1945, președintele Harry Truman a trebuit să decidă între două alegeri proaste – să arunce bombe atomice asupra populației civile sau să invadeze Japonia continentală. În contextul vremurilor sale, el a făcut alegerea corectă, deși nu este o alegere pe care un președinte ar avea voie să o facă astăzi. În 2024, americanilor li se cere să decidă între două forme de divizare – una cu politici care vor diviza și cealaltă cu o persoană care personifică divizarea în mintea multora. Întrebarea pentru alegători este dacă noi, ca națiune, ne putem permite să petrecem încă patru ani divizați.