Infofinanciar > Lumea la zi > The Hill: 5 îngrijorări care nu îi lasă pe Biden și pe democrați să doarmă
Lumea la zi

The Hill: 5 îngrijorări care nu îi lasă pe Biden și pe democrați să doarmă

joe biden
Sursa foto Arhiva companiei

Campania președintelui Biden este bine cu privire la locul în care se află în lupta pentru realegere. Președintele a avut o săptămână de succes, spune aceasta. A făcut campanie electorală în Pennsylvania. De asemenea, a primit o susținere importantă din partea familiei Kennedy.

În tot acest timp, fostul președinte Trump a fost blocat într-o sală de judecată și în afara campaniei electorale pentru cazul său penal privind banii tăinuiți.

„A fost cel mai bun tip de ecran divizat”, a declarat un aliat al lui Biden. A menționat că Trump a trebuit, în unele momente din timpul procedurilor, să asculte cum potențialii jurați îl numeau rasist și sexist. Au existat, de asemenea, relatări potrivit cărora Trump a ațipit uneori.

„Eram în campanie. El nu era”, a adăugat aliatul.

Cu toate acestea, campania lui Biden nu este mulțumită. Există temeri persistente în rândul democraților și în lumea mai largă a lui Biden în legătură cu modul în care o serie de probleme, de la inflație la criza din Gaza, l-ar putea afecta pe președinte în toamnă.

Iată ce ține campania lui Biden trează noaptea:

Robert Kennedy Jr. nu îl lasă pe Biden „să doarmă noaptea”

Biden a primit săptămâna aceasta una dintre singurele susțineri care vor conta în aceste alegeri: sprijinul Camelot. Clanul Kennedy l-a îmbrățișat pe Biden în cadrul unui important miting de campanie în această săptămână. În același timp, l-a ignorat practic pe Robert F. Kennedy Jr. care candidează pentru Casa Albă din partea unei terțe părți.

Familia extinsă a lui Kennedy aproape că a implorat electoratul să nu voteze pentru RFK Jr. în timp ce îl presează pe acesta să nu candideze. Nimic din toate acestea nu înseamnă că Kennedy este diminuat în cursa prezidențială. De fapt, el devine o amenințare mai mare.

Săptămâna aceasta, Kennedy și-a asigurat un loc pe buletinul de vot în Michigan, un stat în care Biden are nevoie disperată să câștige, dar în care pare destul de vulnerabil. Și este posibil să fie pe buletinul de vot în alte state cheie, inclusiv Arizona, Georgia și Nevada.

Se anunță a fi o cursă cu un entuziasm scăzut și o prezență scăzută la vot. Kennedy ar putea deveni o opțiune viabilă pentru alegătorii care se simt descurajați de Biden și Trump. Și dacă va câștiga chiar și o mică parte din acești alegători, ar putea fi o zi fără lumină pentru președinte.

Inflația

Șomajul este în scădere. Salariile sunt în creștere. Statele Unite au înregistrat o creștere economică dublă față de alte țări. Și totuși, costul vieții este lucrul care îl face pe Biden să se prăbușească. Un videoclip TikTok a devenit viral săptămâna aceasta după ce o femeie din Boston s-a plâns că a cumpărat un măr de la Whole Foods cu 7 dolari.

„Sincer, în ce economie trăim cu toții de ne costă 7 dolari să cumperi un măr?”, a întrebat femeia.

Pe măsură ce alegerile se apropie, furia și iritarea din cauza inflației pare să fie singura problemă unificatoare care traversează majoritatea categoriilor demografice și a partidelor.

„Este singura problemă care îmi provoacă cea mai mare anxietate. Nu putem face mare lucru în privința ei”, a declarat un aliat al lui Biden. „Tot ce putem face este să explicăm unde am fost și cât de departe am ajuns de atunci”.

Trump și republicanii simt sângele în apă. Ei fac din economie tema lor principală în campanie.

„Nu o poți ascunde cu declarații frumoase și comunicate de presă. Realitatea este că oamenii plătesc cu un braț și un picior mai mult. Dacă ești foarte bogat poți să te descurci cu asta. Dar dacă ești din clasa muncitoare sau din clasa de mijloc. Acest lucru este foarte greu pentru tine.”, a declarat reprezentantul Mario Diaz-Balart (republican din Florida) într-un interviu pentru The Hill.

Gaza și Israel

De la atacul din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului, Biden și-a exprimat sprijinul neclintit pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu. El a plătit un preț pentru acest lucru în rândul bazei democrate, care a continuat să își exprime nemulțumirea față de poziția lui Biden față de Israel. În ultimele săptămâni, președintele a continuat să își intensifice criticile la adresa acțiunilor Israelului. Mai întâi, el a avertizat Israelul cu privire la acțiunile sale din Gaza, unde au murit mii de civili.

Săptămâna trecută, după ce Iranul a atacat Israelul, i-a spus lui Netanyahu că SUA nu vor participa la un contraatac.

Dar pentru Biden, acest lucru ar putea fi prea puțin și prea târziu. Sondajele de opinie arată că sprijinul președintelui pentru Israel a divizat partidul său, iar unii democrați se tem că, dacă Israelul se va afla într-un război mai amplu, baza sa îl va învinovăți pe Biden pentru că nu a fost suficient de dur cu Israelul de la început.

„Cred că strategia de îmbrățișare a lui Bibi s-a dovedit a fi o greșeală uriașă. Biden ar fi putut să sprijine Israelul, dar să nu-și înstrăineze atât de mulți din baza sa”, a declarat un strateg democrat de top.

Alegătorii tineri, o problemă pentru Biden

În timpul cursei din 2020, alegătorii tineri l-au susținut în masă pe Biden. Dar acest sprijin este în scădere în acest ciclu. În urmă cu patru ani, 51% dintre toți tinerii adulți l-au susținut pe Biden, în timp ce 28% l-au susținut pe Trump, potrivit sondajului Harvard Youth, care a fost publicat în această săptămână. Acum, 45 la sută dintre tinerii alegători îl susțin pe Biden, în timp ce 37 la sută îl susțin pe Trump.

O mare parte din nemulțumirea celor sub 30 de ani provine de la economie, dar sunt și alte probleme în joc, inclusiv Gaza, imigrația și clima.

„Tinerii de astăzi au îngrijorări clare cu privire la direcția în care se îndreaptă țara noastră”, a declarat Setti Warren, directorul Institutului de Politică de la Harvard Kennedy School, într-o declarație privind sondajul.

Aliații lui Biden știu că au de lucru pentru a apela la acest electorat de bază. Și aici este locul în care celebritățile și alte persoane cu influență pot ajuta. Un mare surogat pe care campania l-ar dori acolo cât mai repede: Taylor Swift.

Campania Trump

În ultimele două cicluri de campanie, consilierii lui Trump au devenit o poantă pentru democrați, luptele interne și conflictele lor devenind frecvent subiect de discuție publică. Și, în timp ce aliații lui Biden spun că candidatul lor rival este încă o glumă și că nu merită cea mai înaltă funcție din țară, ei recunosc că campania lui Trump este o echipă mai strânsă și mai disciplinată.

Au dispărut marile personalități, inclusiv Kellyanne Conway, Corey Lewandowski, Brad Parscale și membri ai familiei lui Trump care caută să atragă atenția.

Acum, campania este formată din antiliberali, inclusiv Susie Wiles și Chris LaCivita, care au dat un ton diferit în campanie.

„Nu ați văzut războaiele interne care se desfășoară în paginile New York Times. Și-au învățat lecția. Acum lasă drama în seama șefului lor”, a recunoscut un strateg, conform thehill.com.